Ο σχεδιασμός του 2017, για αεροπορικές συνδέσεις και κρουαζιέρα, αντικείμενο συνάντησης με την Υπουργό Τουρισμού

Ο σχεδιασμός του 2017, για αεροπορικές συνδέσεις και κρουαζιέρα, αντικείμενο  συνάντησης με την Υπουργό Τουρισμού

Ο σχεδιασμός του 2017, για αεροπορικές συνδέσεις και κρουαζιέρα, αντικείμενο συνάντησης με την Υπουργό Τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 175 ΦΟΡΕΣ

«Η ευρύτερη εφικτή συνεργασία είναι απαραίτητη και ο έγκαιρος σχεδιασμός ήδη υλοποιείται» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Με αντικείμενο την έγκαιρη προετοιμασία για το 2017 και τον συντονισμό των δράσεων όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις και την κρουαζιέρα, συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παππου, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, με τη συμμετοχή και του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ηλία Καματερού.

Όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις, τα πρώτα μηνύματα που έρχονται για το 2017 είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και οι πρώτες επαφές, με όλες τις αεροπορικές εταιρείες, δείχνουν αυξητική τάση όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων, από όλες τις αγορές.

Εξαίρεση αποτελεί η Ryanair και η πρόσφατη εξαγγελία της περί αποχώρησης της εταιρείας από το νησί της Κω. Ειδικά για το θέμα της Ryanair αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων και των λοιπών παραγωγικών φορέων της Κω, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, τα μηνύματα που έρχονται από κομμάτι της συγκεκριμένης αγοράς, είναι ανησυχητικά. Και για το ζήτημα αυτό, συμφωνήθηκε ο μέγιστος δυνατός συντονισμός μεταξύ Υπουργείου, Περιφέρειας και όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να αναληφθούν έγκαιρα όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες και να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την βελτίωση του κλίματος και την ενίσχυση της κρουαζιέρας.

Μετά την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Η τρέχουσα τουριστική περίοδος συνεχίζεται, με τον Οκτώβριο να δείχνει ότι θα ξεπεράσει σε αφίξεις κάθε προηγούμενο. Παράλληλα, τα πρώτα μηνύματα για το 2017, σε σχέση με τις αεροπορικές συνδέσεις, είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και του χρόνου για το νησί της Κω. Η ευρύτερη εφικτή συνεργασία ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι απαραίτητη και ο έγκαιρος σχεδιασμός ήδη υλοποιείται».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!