Σάββας Διακονικόλας: «Να δουλέψουμε όλοι  για την ανάπτυξη»

Από την 1η Οκτωβρίου ο Σάββας Διακονικόλας είναι κι επισήμως ο νέος τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, αφού διαδέχτηκε το Γιώργο Μιχαλάκη ύστερα από δέκα χρόνια παραμονής του στη θέση αυτή, με επιτυχία.

Ως αθλητής και προπονητής στίβου ο Σάββας Διακονικόλας είχε μια πολύ καλή πορεία, ενώ τώρα καλείται να φέρει εις πέρας σημαντικές…αποστολές σχετικώς με τη διοργάνωση των αγώνων κάθε επιπέδου και κατηγορίας στα Δωδεκάνησα.

Ο Σάββας Διακονικόλας, λοιπόν, με την ανάληψη των καθηκόντων του, μίλησε στην «ΑΡ» για τις δυσκολίες αλλά και το όραμα της ανάπτυξης του κλασικού αθλητισμού στα Δωδεκάνησα.
Αναλυτικά:

 Για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού συμβούλου στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου:
«Όλοι οι υποψήφιοι συνάδελφοί μου είχαν τα προσόντα γι’ αυτή τη θέση και ειδικότερα οι παλαιότεροι λόγω περισσότερης εμπειρίας. Παρόλα αυτά με γεμίζει χαρά το ότι η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με επέλεξε, έχοντας και την εμπιστοσύνη των σωματείων ώστε να βοηθήσω όσο μπορώ για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στην περιοχή μας. Ήδη είχα μια πρώτη εμπειρία από τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στην Καλλονή, ενώ σειρά έχει ο αναπτυξιακός αγώνας παμπαίδων-παγκορασίδων β’ «Λέρεια». Άλλη μια πρόκληση για ‘μας τη νέα χρονιά είναι και ο Μαραθώνιος της Ρόδου.»

Σχετικά με τις δυσκολίες διοργάνωσης των αγώνων σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης:
«Ως αθλητής σίγουρα δεν μπορείς να διαπιστώσεις τόσο καθαρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στις επιχορηγήσεις αλλά και στις μετακινήσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων, αν και κατά τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας μάλιστα, χρειάστηκε να βάλω το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη εξόδων, που είχαν να κάνουν ειδικά με τη συμμετοχή μου σε αγώνες του εξωτερικού.

Από δω και πέρα θα πρέπει να συνεχιστεί η όσο γίνεται καλύτερη συνεργασία με τους φορείς, όπως τους Δήμους και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει σίγουρα και ο εθελοντισμός, αλλά και οι χορηγοί για την πραγματοποίηση των αγώνων, όχι μόνο των διασυλλογικών αλλά και των πανελληνίων. Σίγουρα όμως και η συνεργασία μεταξύ συλλόγων μπορεί να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το καλό της ανάπτυξης. Παράλληλα, θα υπάρξει μια συνάντηση με τον ΔΟΠΑΡ και αφορά το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» όσον αφορά την ασφάλεια και τον καθαρισμό του, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής χρήσης κάθε εγκατάστασης.»

Η προσπάθειά του ως προπονητής για την ανάπτυξη:
«Πριν από μένα είχε ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια από τη διοίκηση του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 με το Σταμάτη Μάγο κι εν συνεχεία με τους υπόλοιπους προπονητές από το…μηδέν, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο σύλλογο να υπάρχουν 120 παιδιά.

Ο σύλλογος, μάλιστα, με βάση τις επιτυχίες του μέσα στο 2016 αναμένεται να πάρει μια θέση ανάμεσα στη 10η και τη 12η στην κατάταξη του ΣΕΓΑΣ πανελλαδικά, κάτι πολύ σημαντικό. Δουλεύουμε πολύ σκληρά έχοντας μεγάλη ευθύνη, για να αθλούνται τα παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα και με ασφάλεια, μακριά από άλλες…κακές συνήθειες. Γενικά, σε όλους τους συλλόγους υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται με τι στίβο, και οι γονείς πια έχουν καταλάβει ποιο είναι το καλύτερο γι’ αυτά.»