Η " 3η Μέρα του αθλητισμού" στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου με την παρουσία του  Παραολυμπιονίκη κ. Θανάση Μπαράκα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου, η "3η Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού" στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Ανάμεσα στο πλήθος των δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες του σχολείου, ξεχώρισε η  τιμητική παρουσία και συμμετοχή του, άρτι αφιχθέντα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Παραολυμπιονίκη, Θανάση Μπαράκα.

 Ο κ. Μπαράκας μίλησε  στα παιδιά, μεταξύ άλλων,  για την αξία του αθλητισμού, το «ευ αγωνίζεσθαι» και το παραολυμπιακό κίνημα ενώ παράλληλα απάντησε επί μακρόν και ακούραστα  σε πλήθος  ερωτήσεών τους. Στην συνέχεια, ο κ. Μπαράκας εντάχθηκε στην ομάδα "Παρολυμπιακά αθλήματα " κι έπαιξε μαζί με τα παιδιά ποδόσφαιρο τυφλών και γκόλμπολ.

Την ίδια ώρα η ώρα η ομάδα ζούμπα- αερόμπικ  έδινε βραζιλιάνικο ρυθμό σε όλες τις δραστηριότητες.

Η ομάδα «παραδοσιακά παιχνίδια» επιδόθηκε στα  παραδοσιακά παιχνίδια  που όλοι λίγο πολύ έχουμε παίξει στα παιδικά μας χρόνια. Διοργανώθηκαν ακόμη ενδοσχολικοί αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου. Τέλος,  δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την εικαστική παρέμβαση στο χώρο του προαυλίου του σχολείου την οποία υλοποίησε η  καλλιτεχνική ομάδα του σχολείου.

 Όλες οι δραστηριότητες καλύφθηκαν δημοσιογραφικά  από την δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου.