Ξεχάσατε το «Μάλτα γιόκ» κ. Ερντογάν

Ξεχάσατε το «Μάλτα γιόκ» κ. Ερντογάν

Ξεχάσατε το «Μάλτα γιόκ» κ. Ερντογάν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Η επιθετικότητα της Τουρκίας, δεν είναι «νεοφανές φαινόμενο», που όμως κάθε φορά είναι εξηγήσιμη. Είναι αναμενόμενη, ιδιαίτερα κάθε φορά που ο εκάστοτε ‘’ηγεμόνας της» - είτε ονομάζεται κατ’ ευθυμισμό, πρωθυπουργός ή άλλως πώς – αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα.

Βέβαια, ο κάθε εχέφρων, αναρωτιέται, για ποια Τουρκία μιλάμε, εφόσον όλοι όσοι γνωρίζουμε έστω και λίγη Ιστορία, ξέρουμε πως δεν υπάρχει μόνον μία Τουρκία, αλλά πολλές! Οι ‘κυριότερες’ είναι τουλάχιστον δύο ξεχωριστές Τουρκίες: 1ον η Τουρκία των κοσμικών (Ευρωπαίων) περίπου το 70% και 2ον η Τουρκία των Ισλαμιστών, που απεχθάνεται την Ευρώπη, περίπου το 30%.

Η Ιστορικός Στέλλα Γεωργακοπούλου τον Μάρτιο του 2009, δημοσίευσε εκτενέστατο κι ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο: «Οι 2 + 7 Τουρκίες» με υπότιτλο: «και οι 16 Εθνότητες στην σημαία του προέδρου της Δημοκρατίας» και συνεχίζει:

«…15.000.000-20.000.000 είναι φανατικοί Ισλαμιστές, οι οποίοι στο όνομα του ιερού τους βιβλίου, όπως συμβαίνει στο Ιράν, στην Αλγερία, στην Αίγυπτο και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, είναι έτοιμοι να επιβάλουν την πίστη τους, καταστρέφοντας με βόμβες, οτιδήποτε δεν είναι Ισλαμικό – φοβερός ο κίνδυνος του φανατικού Ισλάμ για την Ευρώπη και τους φιλειρηνικούς λαούς της γης».

«Πρέπει ακόμα να αναλογιστούμε και το πραγματικό εθνολογικό μωσαϊκό που απαρτίζει το Τουρκικό κράτος, με την ύπαρξη 72 θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων, που είναι: Οθωμανοί, Τουρκομάνοι, Σουίτες, Αλεβίδες, Σιίτες, Τσέτες, Κούρδοι, Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι, Άραβες, Γιουρούκοι, Αθίγγανοι και πολλοί άλλοι». Αυτό είναι πασιφανές και σήμερα, από τα χαρακτηριστικά και το χρώμα των κατοίκων της Τουρκίας, όπως και τις διαφορετικές πολιτιστικές της δομές, γλώσσα κ.α.

«Οι πλέον επικίνδυνοι από τις μειονότητες, είναι οι Τουρανοί στην καταγωγή και νοθογενείς εξ αιτίας των πολυγαμικών τους συνηθειών» αναφέρει ο Sir Edwin Pears, και διευκρινίζει: «Αυτές οι εθνικές ομάδες μόλις ανεξαρτητοποιηθούν μέσα στην ελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη ή μόλις απελευθερωθούν από την ασφυκτική καταπίεση του στρατιωτικοπολιτικού κατεστημένου της ‘Άγκυρας, θα ζητήσουν τη θεσμοθέτηση της εθνικής τους ταυτότητας, όπως με πάθος το επιδιώκουν τώρα οι εξεγερμένοι Κούρδοι στην Ανατολική κυρίως Τουρκία».

Πόσοι από εμάς, τους απλούς πολίτες με τα προβλήματα της καθημερινότητας, θυμόμαστε ότι ο Πορθητής της Πόλης Μωάμεθ, είχε Ορθόδοξη Χριστιανή Ελληνίδα Μητέρα; Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Σινάν, ο αρχιτέκτονας του μεγαλοπρεπούς και πασίγνωστου ναού του Ισλάμ, ήταν γιός Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών και οι Τούρκοι τον παρουσίαζαν κι αυτόν ως Τούρκο;

Η Ιστορικός Στέλλα Γεωργακοπούλου, μας πληροφορεί επίσης, ότι ο πρώην Δήμαρχος της Άγκυρας, ήταν Έλληνας από τον Πόντο. Δηλαδή, οι γείτονές μας, μας θυμίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη λαϊκή μας ρήση: «Με ξένα κόλλυβα…» Ας έχει κατά νου η Τουρκία, ότι η «Ευρώπη», έχει υιοθετήσει το όνομά της από την Ελληνική μας Μυθολογία και την «αρπαγή της Ευρώπης».

Και η Ευρώπη επίσης, πρέπει να θυμάται πως αν οι ορδές της Τουρκίας δεν είχαν φτάσει μέχρι έξω από τη Βιέννη, δεν θα είχαν αφυπνιστεί για να βοηθήσουν τον Απελευθερωτικό Αγώνα της Ελλάδας το 1821, που ξεκίνησε μόνη της (και χωρίς κανέναν άνακτα, που άλλωστε δεν είχαμε ΠΟΤΕ).

Ας θυμάται λοιπόν η Ευρώπη (με το Ελληνικό της όνομα), ότι πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνη από την υπογραφή της γειτονικής Τουρκίας, για την «απόλυτη τήρηση του Διεθνούς Δικαίου» και το «Σύμφωνο Φιλίας» στη Μαδρίτη, έστειλαν εκατοντάδες αεροπλάνα πάνω από το Αιγαίο, όπου διέπρατταν συνεχείς παραβιάσεις.

Εκτός από τον απόλυτο σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο, η Τουρκία, πριν αποτολμήσει να ζητήσει και πάλι την ένταξή της στην Ε.Ε. θα πρέπει να μιμηθεί το παράδειγμα της Γερμανίας, που εντάχθηκε στην Ε.Ε. με τα 16 κρατίδιά της, της Ισπανίας που εντάχθηκε με τα 17 κρατίδιά της κλπ.

Πρώτο βήμα λοιπόν για την ένταξή της, πρέπει ν’ αναγνωρίσει και η Τουρκία τα «κρατίδιά» της. Όλοι γνωρίζουν ότι τουλάχιστον από τη δεκαετία του ’50, οι Κούρδοι του Βόρειου Ιράκ, δεν χρειάζονται ‘διαβατήρια’ κι εγκρίσεις, για να επικοινωνούν ελεύθερα με τους Κούρδους της Ανατολικής Τουρκίας.

Είναι γνωστό πως όταν κάποιος ηγέτης μη δημοκρατικής προέλευσης, θέλει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες του από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του, προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή των υπηκόων του σε ανύπαρκτους εξωτερικούς κινδύνους, ή σε ‘επιτεύγματα΄ της χώρας του, όπως ο κ. Ερντογάν, πριν λίγο καιρό, ανακοίνωνε περιχαρής και με περίσσια υπεροψία, , ότι Τούρκοι θαλασσοπόροι είχαν ανακαλύψει την Αμερική, πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο!

Και βέβαια, αυθόρμητα ήρθε στο νου, το περίφημο «Μάλτα γιοκ», που είχε πει ο Τούρκος ναύαρχος, επειδή δεν έβρισκε τη Μάλτα στο χάρτη που ήταν απλωμένος μπροστά του, διότι είχε εναποθέσει στο επίμαχο στίγμα του νησιού, το φλυτζάνι με τον μερακλίδικο καϊμακλή καφέ του.

Η δική μας ναυσιπλοΐα – η Ελληνική μας ναυσιπλοΐα – αποδεδειγμένα και με ευρήματα, η Ιστορία της ξεπερνάει τα 25.000 χρόνια. Ιστορικά ευρήματα και γλωσσολογικές επιβεβαιώσεις, αδιάψευστα αποδεικνύουν ότι εμείς οι ‘Έλληνες είχαμε φτάσει στα πέρατα της υφηλίου, ξεπερνώντας και τα όρια της Μεσογείου. Αδιάψευστη απόδειξη, είναι π.χ. και η ονομασία του «Σουέζ», που είναι η ανάποδη ανάγνωση της λέξης «Ζευς», το λεξιλόγιο των Ίνκας κατά 30% έχει ελληνικές ρίζες, όπως π.χ. το όνομα της πρωτεύουσάς τους «Κοζακοάλτ» εμπεριέχει τη ρίζα «αλτ», που είναι ελληνικής προέλευσης, όπως και ο «Ατλαντικός Ωκεανός».

Να υπογραμμίσουμε ακόμα, ότι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Έλληνας που εντάχθηκε στο στέμμα της Ισπανίας, το όνομά του ήταν «Περιστέρης», και το μετέφρασε «Κολόμπο» (περιστέρι στα Ισπανικά), εφόσον ήταν υπήκοος πλέον της Ισπανίας κι επίσης στο πλήρωμα των καραβιών του συμμετείχαν και Ροδίτες ναυτικοί, που θ΄ αναφερθούν σε επόμενο δημοσίευμα της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ».

Ο εκάστοτε ηγέτης της γειτονικής Τουρκίας, μπορεί όποτε επιθυμεί και όσο επιθυμεί, να υποβαθμίζει τη γνώση των υπηκόων του, όχι όμως και της δικής μας χώρας, και απλώς του θυμίζομε την αιτία που οι λαοί της Εγγύς, Μέσης και Άπω Ανατολής, την Ελλάδα την αποκαλούν «Γιουνάν», επειδή οι πρώτοι άποικοι των χωρών τους, ήταν Έλληνες Ίωνες, και στην αποικία μας την Ιωνία ιδρύθηκε και ήκμασε και η περίφημη Ιωνική Φιλοσοφική Σχολή, κλπ. Μόλις το 800 μ.Χ. κατέβηκαν από τα βάθη της Ασίας, κάποια φύλα στα παράλια της Ελληνικής αποικίας – την Ιωνία.

Και κανένας εχέφρων δεν μπορεί ν’ αλλάξει, ούτε τα ιστορικά δεδομένα, ούτε και τα Ελληνικά Αρχαιολογικά ευρήματα που οι Τούρκοι ξεναγοί φοβούνται να αποκαλύψουν την πατρότητά τους στους τουρίστες, όπως προφανώς ‘φοβούνται’ και την Ελληνο-Ορθόδοξη Αγιά Σοφία και τις Ορθόδοξες εκκλησίες που όσες δεν έκαψαν, μετέτρεψαν σε στάβλους ή night clubs.

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"