Ενημερωτικό υλικό από την Πανάκεια

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, το επιστημονικό προσωπικό της Εταιρείας Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» διένειμε ενημερωτικό υλικό σχετικό με τις ψυχικές διαταραχές, σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στον πεζόδρομο Πλαστήρα (έναντι «Ακταίον»).

Κύριος στόχος είναι η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού, όσον αφορά σε θέματα διατήρησης της ψυχικής υγείας ή αντιμετώπισης μιας ψυχικής διαταραχής και άρσης του στίγματος που ακολουθεί την ψυχική ασθένεια.

Η «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας στο Νομό Δωδεκανήσου.

Ιδρύθηκε το 2003 από το δρ. Πλατή Αναστάσιο, ψυχίατρο και λειτουργεί ήδη αυτή τη στιγμή τέσσερις δομές(Ξενώνας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Μελίτη» στον Αρχάγγελο Ρόδου, Κέντρο Ημέρας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα «Κορωνίς» στη Ρόδο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για ασθενείς με άνοια τύπου Alzheimer «Αρσινόη», Προστατευμένο Διαμέρισμα για ψυχικά ασθενείς «Αργολίς»).

Τα προγράμματα της Εταιρείας χρηματοδοτούνται και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν.