Η ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών  δεν αποφεύχθηκε...

Παρά την ματαίωση της απεργίας των ελεγκτών, δεκάδες χιλιάδες τουριστών ταλαιπωρήθηκαν, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης τονίζει χαρακτηριστικά ότι:  "Δεν χρειάζεται ακραία αντίδραση του τουρισμού για συνεννόηση στα αυτονόητα". Σημειώνεται ότι για να καταστεί εφικτή η ματαίωση της απεργίας υπήρξαν σύσσωμες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, τις οποίες κάλυψε λεπτό προς λεπτό δημοσιογραφικά το Tornos News.

Μόλις λίγες ώρες πριν τη ματαίωση της απεργίας έγινε αντιληπτό από τους ιθύνοντες το μέγεθος της καταστροφής για τον ελληνικό τουρισμό αν υλοποιούνταν οι κινητοποιήσεις. Δεν ήταν αρκετό όμως αυτό για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων τουριστών. Αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία σήκωσαν το βάρος για να διευκολύνουν τους τουρίστες.

Για παράδειγμα η Aegean κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες με το προσωπικό της προκειμένου να επαναφέρει το πτητικό έργο σε μία φυσιολογική ροή σημειώνοντας ότι η ταλαιπωρία που προέκυψε για τους πελάτες της ήταν εκτός του δικού της ελέγχου.