Έπεσαν «καμπανιές» για την  υπόθεση της σωματεμπορίας

«Καμπάνες» έπεσαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε βάρος των 9 κατηγορουμένων στην υπόθεση σωματεμπορίας και αρπαγής ανηλίκων, στους οποίους επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές κάθειρξης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα!

Ωστόσο το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του έκανε δεκτά τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή, Στέλιου Κιουρτζή, Δημήτρη Δρόσο του Βασιλείου και Δημήτρη Δρόσο του Νικολάου και ανέστειλε τις ποινές αυτές έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πιο συγκεκριμένα, σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 14 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 71.200 ευρώ καταδικάστηκε ο Α. Θ. από το Ουζμπεκιστάν, και σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 51.000 ευρώ η Ε. Μ. Ρωσίδα φίλη του, ο Ροδίτης Ι.Κ. καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη 10 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 42.000 ευρώ, ενώ ο συμπατριώτης του Φ. Κ. σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Επίσης με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον Ι.Τ. και  στον Δ. Π., ενώ ο Χ.Λ. καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη και 10 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ. Τέλος οι Μ.Σ. και Ι.Λ. καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο έκαστος.

Για όλους τους καταδικασθέντες οι εφέσεις έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 29 Μαρτίου 2010, 21χρονη Ρωσίδα και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν αρχικά τρία άτομα και εν συνεχεία τα υπόλοιπα έξι σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου (17/2015) παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της περιοχής μας.

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 28χρονου στα Κοσκινού όπου βρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα από τα οποία στέλνονταν τα απειλητικά μηνύματα, ένα μόνιτορ κάμερας και τέσσερις κάμερες τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε σε ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο έχει αγοράσει ο 28χρονος, όμως δεν έχει γίνει ακόμη η μεταβίβαση (ανήκε σε 31χρονο από το Αγρίνιο), βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δακρυγόνο σπρέι, μία ψηφιακή μνήμη που περιείχε φωτογραφίες και βίντεο σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζονται ημίγυμνες γυναίκες σε μπαρ, μία ατζέντα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων, μία βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο όνομα μίας κοπέλας από τη Τσεχία, και μία φωτογραφική μηχανή τύπου sony που περιείχε κάρτα μνήμης με φωτογραφία της 21χρονης καταγγέλλουσας, καθώς και 8 φωτογραφίες ταυτότητας και μία ταυτότητα 18χρονης Ρουμάνας, τα οποία εκτιμάται ότι κατείχε ο 28χρονος.

Σε ότι δε αφορά την 18χρονη Ρουμάνα, οι έρευνες έδειξαν πως αναζητούνταν ως εξαφανισθείσα ανήλικη από τους γονείς της, ενώ το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψη των εμπλεκομένων, διέμενε σε διαμέρισμα στη πόλη της Ρόδου που είχε ενοικιάσει ο 28χρονος και παράλληλα απασχολούνταν ως σερβιτόρα σε εστιατόριο που διαθέτουν στα Κοσκινού ο 28χρονος με την 24χρονη φίλη του.

Η 18χρονη δε κοπέλα εμφανίστηκε μαζί με τον 40χρονο Ροδίτη, ο οποίος και από την αρχή,  ισχυρίζεται πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και αρνείται κάθε κατηγορία, όπως άλλωστε αρνούνται και οι λοιποί εμπλεκόμενοι.