Το εκπαιδευτικό υλικό στα Μαθηματικά  και το εκπαιδευτικό υλικό στις Φυσικές Επιστήμες:  Μοναχικές πορείες  ή αλληλεπιδράσεις;

Την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, στο κτήριο «Κλεόβουλος» (Λεωφ. Δημοκρατίας 1), το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα:

«Το εκπαιδευτικό υλικό στα Μαθηματικά και το εκπαιδευτικό υλικό στις Φυσικές Επιστήμες: μοναχικές πορείες ή αλληλεπιδράσεις;» (περισσότερες λεπτομέρειες για το συνέδριο και το πρόγραμμά του υπάρχουν στη διεύθυνση http://ltee.org/sekpy2016/). Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 17:00.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 80 εργασίες. Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες και προφορικές ανακοινώσεις. Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Την οργάνωση του συνεδρίου έχουν αναλάβει η Χρυσάνθη Σκουμπουρδή, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του  Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. και ο Μιχάλης Σκουμιός, Επίκουρος Καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την ιδέα πραγματοποίησης συνεδρίων με επίκεντρο το εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο να συνυπάρχουν τα ερευνητικά πεδία της Διδακτικής των Μαθηματικών και της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών είχε ο Καθηγητής του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου  Φραγκίσκος Καλαβάσης.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές η Maria Bartolini Bussi, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Modena και του Reggio Emilia της Ιταλίας, η Cécile de Hosson, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Paris Diderot της Γαλλίας, η Μαρία Καλδρυμίδου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Βασίλης Τσελφές, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Χρόνης Κυνηγός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γεώργιος Γεννηματάς», και τελεί υπό την Αιγίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Χορηγοί του Συνεδρίου είναι ο Δήμος Ρόδου, η Ιερά Μητρόπολης Ρόδου και το Ίδρυμα Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Χρυσάνθη Σκουμπουρδή, Αναπ. Καθηγήτρια, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου
Μιχάλης Σκουμιός, Επίκ. Καθηγητής, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου