«Επεισοδιακή» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου για την καθαριότητα

«Επεισοδιακή» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου για την καθαριότητα

«Επεισοδιακή» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου για την καθαριότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1114 ΦΟΡΕΣ

Αποχώρησαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ ο κ. Καρίκης ζήτησε παραίτηση του δημάρχου

Επεισοδιακά έληξε πριν από λίγα λεπτά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, η ψηφοφορία για την καταρχήν πολιτική απόφαση του οργάνου για το νέο διαγωνισμό ανάθεσης μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη.

Έπειτα από συζήτηση αρκετής ώρας η οποία κινήθηκε σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους που έφτασαν ακόμη και σε προσωπικές αντεγκλήσεις, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αλλά στιγματίστηκε από την αποχώρηση σχεδόν σύσσωμων των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας.

Συγκεκριμένα αποχώρησαν η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του κ. Στράτου Καρίκη, της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, πλην της κας Ατσίδη και η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Γιώργου Υψηλάντη (σ.σ. απόντος του ιδίου).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Δημοτική Αρχή δέχθηκε «σφυροκόπημα» από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων με αποτέλεσμα αρκετές φορές να επικρατήσει ένταση και ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι.

Αποκορύφωμα ήταν η θέση της παράταξης του κ. Υψηλάντη την οποία εξέφρασε η κα Ευαγγελία Παναή διαβάζοντας ένα κείμενο, στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «μαγειρεμένη» εισήγηση, σχετικά με τον προηγούμενο διαγωνισμό τον οποίο χαρακτήρισε φιάσκο και υπενθύμισε ότι εκείνο που είχαν πει είναι ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να διοικήσει ούτε κοτέτσι!

Τότε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος εμφανώς εκνευρισμένος αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας προς την κα Παναή «αυτά σας τα έγραψε ο κ. Υψηλάντης, ας ήταν εδώ να τα πει» και έφυγε από την αίθουσα χρησιμοποιώντας την φράση «απαξιώ».

Αργότερα η κα Παναή είπε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με την συμπεριφορά του δημάρχου και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη.

Και ο κ. Καρίκης όμως κινήθηκε σε ασυνήθιστα για τον ίδιο υψηλούς τόνους, κατά την τοποθέτησή του και μάλιστα μην παίρνοντας τις απαντήσεις που ήθελε από υπηρεσιακό παράγοντα, κάλεσε τον δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να αναλάβουν την ευθύνη και σε περίπτωση που υπάρξει πάλι εμπλοκή να παραιτηθούν!

Σε προσωπικούς τόνους κινήθηκε τέλος, στην δευτερολογία του ο δήμαρχος λέγοντας ότι καθυβρίζεται και ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί οτιδήποτε σχετικά με την εντιμότητά του, ενώ τα περί παραίτησης του τα χαρακτήρισε ευσεβείς πόθους.

Και ο βασικός εισηγητής που ήταν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγος, στην δευτερολογία του τοποθετήθηκε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι δεν περίμενε τέτοια απογοήτευση, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Καρίκη είπε «που ακούστηκε να λέτε σε δήμαρχο να παραιτηθεί».

«Ήρθα για να προσφέρω –είπε ο αντιδήμαρχος- αλλά με όλα αυτά καλύτερα να πάμε σπίτια».

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank