Αναβλήθηκε η δίκη για τις παρατυπίες στη ΡΟΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για τις παρατυπίες στη ΡΟΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για τις παρατυπίες στη ΡΟΔΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Για τον Μάιο του 2017 αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης παρατυπιών στη δημοτική επιχείρηση ΡΟΔΑ.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί χθες από το δικαστήριο, με κατηγορούμενο τον πρώην προϊστάμενο του λογιστηρίου της επιχείρησης όμως τελικά αναβλήθηκε για τις 11 Μαΐου 2017.

Όπως είναι γνωστό, στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο πρώην διευθυντής της επιχείρησης ο οποίος έχει αποβιώσει.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Απρίλιο του 2013 και μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία ο Δημήτρης Σπαθάρας και ο αποβιώσας κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της απιστίας, της απάτης (κατά του προμηθευτή) και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.

Για κάθε μία από τις πράξεις αυτές το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα (σύνολο 12 χρόνια φυλάκισης) δηλαδή, κατά συγχώνευση 8 έτη φυλάκισης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και τα μέλη του πρώην διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κ.κ. Δημήτρης Ασβέστης, Μιχάλης Βούης, Ιωάννης Τσιγάρος, Γεώργιος Μαντάλης, Μιχαήλ Μέντος, Φούλη Μηναΐδη, Δημήτρης Μοσχογιάννης, Ιωάννης Παναγέας, και Δέσποινα Κοκκάρη, οι οποίοι με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Η υπόθεση αφορά το πόρισμα των επιθεωρητών που διενήργησαν έλεγχο στη επιχείρηση, τμήμα του οποίου αναφέρει συγκεκριμένα ότι «για την μη είσπραξη και απόδοση στο Δημόσιο του ΦΠΑ των αντιμισθιών που εισέπραττε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, από το Δήμο Ρόδου, ευθύνη φέρει όλο το ΔΣ της επιχείρησης.

Επίσης για την είσπραξη των πραγματικών πλεονασμάτων που υπάρχουν στην αποθήκη καταλογίζεται ευθύνη» και τέλος επειδή σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, όλη η διοίκηση της ΡΟΔΑ (Λογιστής, Διευθυντής, Πρόεδρος) γνώριζαν την ύπαρξη των πλεονασμάτων.

Στο ίδιο πόρισμα, των ελεγκτών, καταλογίζονται επίσης και παρατυπίες σε ό,τι αφορά την αγορά των λεωφορείων που έγιναν κατά παράβαση της 1/3//17-3-95 απόφασης περί τροποποίησης του κανονισμού της λειτουργίας της ΔΕΣ ΡΟΔΑ που προβλέπει διαγωνισμό και δημοσιότητα για προμήθειες άνω των 3.000.000 δραχμών.

Αναλυτικά τώρα, σε ότι αφορά τον πρώην υπάλληλο που καταδικάστηκε, κατηγορείται για υπεξαίρεση διαφόρων ανταλλακτικών από τις αποθήκες τις επιχείρησης αλλά και χρημάτων, πράξεις για τις οποίες δηλώνει αθώος και πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών