Αναβλήθηκε η δίκη του Ροδίτη ασφαλιστή

Το επόμενο καλοκαίρι θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση 45χρονου ασφαλιστή ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων της περιοχής μας στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, μετά από έφεση που άσκησε ο 45χρονος ασφαλιστής σε μία προσπάθεια να μειώσει την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 8 ετών που του έχει επιβληθεί.

Ωστόσο με αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Άκη Δημητριάδη αναβλήθηκε για τις 19 Ιουνίου 2017.
Όπως είναι γνωστό, τον Μάρτιο του 2015 ο 45χρονος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί η παραπάνω ποινή.

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα του 45χρονου, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός.

Κατά την απολογία του ο 45χρονος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών παλαιών πελατών του, ενώ σε ότι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου.

Καταδικαστική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος και ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 45χρονος όπως κατηγορείται και χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.
Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από πελάτες προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία συνολικά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Αριστοτέλης Ασημακόπουλος και Άρης Χαραλαμπάκης, ενώ ως πολιτική αγωγή οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος Κιουρτζής, Ιωάννης Χαρίτος, Νικήτας Μπόλκας, Κώστας Χαλκιάς, Δέσποινα Κοκκάρη, Στέργος Λεβέντης και Δημήτρης Γεωργάς.