Σε ποιες εκθέσεις θα συμμετάσχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Σε ποιες εκθέσεις θα συμμετάσχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Σε ποιες εκθέσεις θα συμμετάσχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

Στο Λίβανο, στη Στοκχόλμη, στο Λονδίνο, στη Σαγκάη, στη Σμύρνη και στη Βαρσοβία

Το πρόγραμμα των εκθέσεων και των δράσεων που θα συμμετάσχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ μέχρι το τέλος του 2016 καθώς και το θέμα της χρηματοδότησής του, απασχόλησαν τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και μέλος του Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ, κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, μετά από τον αναλυτικό προϋπολογισμό δράσεων που κατέθεσε ο Οργανισμός στο δημοτικό συμβούλιο και το αίτημα των 300 χιλιάδων ευρώ για τις δράσεις για το υπόλοιπο του 2016, το οποίο έχει κατατεθεί, συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή για να επιβεβαιώσουν τις εκθέσεις και τις δηλώσεις συμμετοχής του στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Το θέμα που φαίνεται να τους απασχολεί, πάντως, είναι να μπορέσει να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ ώστε να έχουμε και ουσιαστική υλοποίηση των δράσεων γιατί, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε διαδικασία που περιμένουν το ένταλμα που έχει πάει στον Επίτροπο για να εκταμιευθεί.

Το ένταλμα που έχει κατατεθεί είναι για τις δράσεις του β’ εξαμήνου του 2016, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ. Εκκρεμεί, όμως, και το ένταλμα των 200 χιλιάδων ευρώ, για το οποίο υπήρχε εμπλοκή και αφορά στις δράσεις του 2015.

Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα των εκθέσεων και των δράσεων για το 2017, θα βγει Νοέμβριο με Δεκέμβριο και αφού ξεκαθαρίσει μέχρι τότε το θέμα της χρηματοδότησης του ΠΡΟΤΟΥΡ, θα γνωρίζουν πως θα γίνουν οι επόμενες δράσεις.

Αναλυτικά, ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, μέχρι τα τέλη του 2016, θα μετάσχει στις παρακάτω εκθέσεις και δράσεις:

-Στο workshop που γίνεται στο Λίβανο στις 21 Οκτωβρίου, όπου συμμετέχουν περισσότερα από 240 tour-operators και εκπρόσωποι των ΜΜΕ του Λιβάνου. Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στο Intercontinental της Βυρητού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Όπως δήλωσε η κα Χατζηλαζάρου, η δράση αυτή, είναι πολύ σημαντική για την αγορά της Ρόδου αφού, όπως είναι γνωστό, έχουμε επισκέπτες από το Λίβανο από τη δεκαετία του 1960 καθώς η Ρόδος ήταν από τους λίγους προορισμούς που ήταν δημοφιλείς γι’ αυτούς.

Επειδή, λοιπόν, βλέπουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, το 2014-2015, είχαμε μία κάμψη στη συγκεκριμένη αγορά, θέλουν να επαναπροσδιορίσουν τα δεδομένα μας και να κάνουν μία από κοινού προσέγγιση στην ανερχόμενη αυτή αγορά η οποία είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης και η οποία, σε μεγάλο μέρος, καλύπτει και δράσεις που έχουν να κάνουν με τον θαλάσσιο τουρισμό, μια που ξέρουμε ότι έχουμε πολλά σκάφη που προσεγγίζουν τη Ρόδο από την ευρύτερη περιοχή της Βυρητού και του Ισραήλ. Επίσης, υπάρχουν ήδη κάποιες πτήσεις τσάρτερ, που ξεκινούν τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου μέχρι τον Σεπτέμβριο και υπάρχει πρόθεση να μπουν και νέες πτήσεις εφόσον υπάρξει ζήτηση.

-Στις 18-20 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η έκθεση SENIOR στη Στοκχόλμη, που λόγω της γραφειοκρατίας δεν μπορεί η Ρόδος να έχει παρουσία μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, θα συμμετέχει όμως η Διεύθυνση Τουρισμού μέσω της Περιφέρειας.

Είναι μία θεματική έκθεση που έχει να κάνει με συνταξιούχους και ο Δήμος έχει κάνει ήδη ένα άνοιγμα προς την αγορά των plus 50 και με την συμμετοχή τους στην έκθεση της Ολλανδίας που έγινε τον προηγούμενο μήνα. Όπως είπε η Αντιδήμαρχος, θα συνεχίσουν γιατί είναι μία αγορά ανερχόμενη και σε νούμερα.

-Επίσης, έχει προγραμματιστεί να μετάσχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ στην έκθεση world travel market στο Λονδίνο 7-9 Νοεμβρίου, πάλι μέσω της Περιφέρειας.

-Ακόμη, στην έκθεση CIPM στη Σαγκάη της Κίνας που είναι 11-13 Νοεμβρίου, σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει το άνοιγμα σε μία αγορά η οποία είναι νέα αλλά έχει πολύ μεγάλη δυναμική.

-Δύο εκθέσεις που έχουν να κάνουν με τον εσωτερικό τουρισμό, η Philoxenia και η Greek tourism EXPO, η μία στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στην Αθήνα, θα είναι για εμάς μία ευκαιρία να προσεγγίσουμε ομάδες όπως ο μαθητικός τουρισμός, με συγκεκριμένα φυλλάδια και δράσεις που θα γίνουν στις εκθέσεις αυτές. Αλλά, και άλλες ομάδες που έχουν να κάνουν είτε με τον θρησκευτικό τουρισμό είτε γενικά με τον εσωτερικό τουρισμό.

-Στη Σμύρνη, 8-12 Δεκεμβρίου, όπου από πέρυσι έδειξε ότι έχει δυναμική, παρ’ όλο που η περιοχή δεν έχει ηρεμήσει, παρ’ όλα αυτά, είναι μία αγορά η οποία επιλέγει τη Ρόδο και επειδή γενικότερα καταναλώνει θεωρούν ότι είναι μία καλή αγορά που δεν πρέπει να χάσουμε και πρέπει να αυξήσουμε.

-Παρουσία θα έχει η Ρόδος και στην έκθεση Greca Panorama στη Βαρσοβία, 3-4 Δεκεμβρίου. Όπως λέει η Αντιδήμαρχος, η Πολωνική αγορά, τα τελευταία χρόνια, δείχνει μια σημαντική δυναμική με αυξητικές τάσεις. Ήδη, έχουν υλικό από τα καλλιστεία που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη Ρόδο, το οποίο είναι οπτικοακουστικό και θα προβάλλεται. Παράλληλα, θα γίνουν και άλλες δράσεις, αφού θα υπάρχει κομμάτι γαστρονομίας, κομμάτι ειδικού εναλλακτικού τουρισμού και σκοπεύουν να αναδείξουν τις ομορφιές και την τοπική παραγωγή της Ρόδου, παράλληλα με τον τουρισμό.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη