Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με το Δήμαρχο Ρόδου για τη Μεσαιωνική Πόλη και τη σχολή διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με το Δήμαρχο Ρόδου για τη Μεσαιωνική Πόλη και τη σχολή διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με το Δήμαρχο Ρόδου για τη Μεσαιωνική Πόλη και τη σχολή διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 276 ΦΟΡΕΣ

Με το Δήμαρχο Ρόδου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν δύο ζητήματα:

- Η μεθοδευμένη προσπάθεια να ακυρωθεί η ίδρυση και λειτουργία τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο αλλά και των αγγλόφωνων τμημάτων τουριστικών σπουδών.

- Η προοπτική μιας τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Η συνάντηση του κ. Κόνσολα με τον κ. Χατζηδιάκο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συναντίληψης και συνεργασίας για τα δύο αυτά ζητήματα, ενώ ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, θα συναντηθεί και με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκο, στη Ρόδο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας έχει έρθει σε επαφή και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Ρόδου καθώς, επίσης, και με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και επιστημονικών ενώσεων, οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη δημιουργία τμήματος Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Χίο και όχι τη Ρόδο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Χατζηδιάκος, πρότεινε να υπάρξει κοινό διάβημα όλων των φορέων της Ρόδου στο Υπουργείο Παιδείας.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη για την ίδρυση τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, τονίζει:

«Η μεθόδευση ακύρωσης της δημιουργίας τμήματος Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, αλλά και των αγγλόφωνων τμημάτων που θα απευθύνονταν σε αλλοδαπούς φοιτητές, αποτελεί μια αδικία εις βάρος της Ρόδου.

Όλοι μαζί είχαμε αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή πριν από δύο χρόνια και όλοι μαζί θα εκφράσουμε τη διαμαρτυρία και την αντίδρασή μας.

Η Ρόδος αποδεικνύει ότι σε αυτά τα ζητήματα είναι ενωμένη, παραμερίζει ιδεολογικές διαφορές και πολιτικές σκοπιμότητες».

Ο κ. Κόνσολας έκανε, επίσης, αναφορά στην πρόταση που είχε καταθέσει και έκανε αποδεκτή ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς, για τριμερή προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργων συντήρησης και ανάδειξης της Μεσαιωνικής Πόλης:

«Έχω αναφέρει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Ο Υπουργός Πολιτισμού έκανε αποδεκτή την πρόταση που κατέθεσα, την οποία στηρίζουν τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και ο Δήμος Ρόδου.

Περιμένουμε, πλέον, από τον Υπουργό να προσδιορίσει την κοινή συνάντηση για να συζητηθεί το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες μιας νέας προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Η Ρόδος δεν επαιτεί, διεκδικεί αυτά που δικαιούται γιατί η Πολιτεία εισπράττει εκατομμύρια από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του νησιού μας. Πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα σε όλα αυτά».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας