Καταδικάστηκαν δύο αδέλφια για διαρρήξεις και κλοπές

Για δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών βρέθηκαν χθες στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου δύο 30χρονα αδέλφια τα οποία κρίθηκαν ένοχα και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή έκαστος.

Ο πρώτος 30χρονος κατηγορούνταν ότι μαζί με τον αδελφό του κατάφεραν να διαρρήξουν συνολικά 9 επιχειρήσεις καταστήματα και σπίτια το χρονικό διάστημα από το τέλος Ιουνίου έως και το τέλος Ιουλίου 2007.

Για αυτή την υπόθεση ο 30χρονος είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2013 σε φυλάκιση 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ποινή που κατάφερε να μειώσει χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Σε ότι αφορά τον αδελφό του είχε διαχωριστεί η υπόθεση ως προς αυτόν καθώς τότε παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνταν ότι στις 26 Ιουλίου οι δύο δράστες μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα εντός της οικίας 22χρονου ημεδαπού κατοίκου Ρόδου και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των τριών ευρώ.

Στις 20 Ιουλίου στην περιοχή Φαληρακίου ξήλωσαν από νεοααναγειρόμενη οικοδομή ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδααπού κατοίκου Καλυθιών την υδραυλική εγκατάσταση και αφαίρεσαν 13 τεμάχια χαλκοσωλήνων αξίας 300 ευρώ ενώ η φθορά που προκάλεσαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα μετέβησαν στην περιοχή Τσαίρι και αφαίρεσαν από πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού κατοίκου Ρόδου, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα μετέβησαν σε  ηλεκτραποθήκη  ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού κατοίκου Ιαλυσού και αφαίρεσαν ρετάλια αλουμινίου αξίας 300 ευρώ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα μετέβησαν σε κατάστημα σιδηροκατασκευών ιδιοκτησίας 52χρονου κατοίκου Ρόδου  και αφαίρεσαν αλουμίνια αξίας 100 ευρώ. Στο ίδιο κατάστημα μετέβησαν άλλες δύο φορές και αφαίρεσαν αλουμίνια συνολικής αξίας 400 ευρώ.

Εκείνη την περίοδο πήγαν και σε κατάστημα μίνι μάρκετ ιδιοκτησίας 58χρονης κατοίκου Ρόδου και αφού έσπασαν το τζάμι της εισόδου, εισήλθαν μέσα σε αυτό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των  50 ευρώ.
Περίπου στα μέσα Ιουλίου τα δύο αδέλφια μετέβησαν στην οικία 57χρονης κατοίκου Ρόδου, εισήλθαν από ανοιχτό παράθυρο εντός αυτής και αφαίρεσαν ένα DVD PLAYER αξίας 100 ευρώ.

Αρχές Ιουλίου 2007 μετέβησαν σε νεοαναγειρόμενη   οικοδομή στο Τσαίρι Ρόδου, στην οποία υπεύθυνος ήταν 33χρονος κάτοικος Μαριτσών και αφαίρεσαν αλουμίνια συνολικής αξίας 4.900 ευρώ.
Επίσης στο τέλος Ιουνίου μετέβησαν στην οικία 46χρονης ημεδαπής κατοίκου Ρόδου και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ και ένα χρυσό κόσμημα.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Στεφανία Καρακατσάνη.

Ένοχος και ο αδελφός
Σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και ο δεύτερος 30χρονος που κατηγορούνταν για κλοπές που είχε διαπράξει τον Σεπτέμβριο του 2007 στη Ρόδο.
Και αυτή η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς πρωτόδικα ο 30χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και είχε ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 30χρονος το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007 μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο σπίτι 49χρονης και αφαίρεσε 4 κινητά τηλέφωνα, μία βιντεοκάμερα και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου συνολικής αξίας 800 ευρώ.

Όπως προέκυψε από τη προανάκριση, ο ίδιος στις 4 Σεπτεμβρίου στη μία το μεσημέρι εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία 49χρονης μπήκε στο ζαχαροπλαστείο όπου εργάζεται και αφαίρεσε από τη ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.

Στη κατοχή του νεαρού βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Ο 30χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και έτσι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Νινέτα Κατσιμπρή.