Συνέδριο αρχιτεκτονικής και παιδείας στη Ρόδο

Συνέδριο αρχιτεκτονικής και παιδείας στη Ρόδο

Συνέδριο αρχιτεκτονικής και παιδείας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 447 ΦΟΡΕΣ

Θα πραγματοποιηθεί από τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων στις 22 Οκτωβρίου

Tο «1o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» με τίτλο «Ρευστές Μορφώσεις» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στο ξενοδοχείο Sheraton στις 17:30.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το στηρίζουν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, η Λέσχη Lions Ρόδου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς και το Ίδρυμα Υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου.

Η προαγωγή και η εξέλιξη της Παιδείας στον τόπο μας, καθώς και η προάσπιση θεμελιωδών αξιών και αρχών αποτελεί πρωταρχικό στόχο για όλους τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του Συνεδρίου.

Το κύρος των ομιλητών είναι Διεθνούς και Πανελλήνιας εμβέλειας:
• Τόνια Κατερίνη
Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων)
• Παναγιώτης Τουλιάτος
Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick

• Τάσος Μπίρης
Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Επίτιμος Διδάκτωρ τμήματος Αρχιτεκτόνων Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Θράκης

• Δημήτρης Κόκκινος
Γενικός Επιβλέπων Αρχιτέκτων Νέων Διδύμων Πύργων στη Νέα Υόρκη, Καθηγητής City University of New York

• Νίκος Φιντικάκης
Μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA)
• Έλενα Θεοδωροπούλου
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Koσμητόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (Σ.Α.Ε.)

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς της Ελλάδας, σε όλους τους φορείς και την επιστημονική κοινότητα γύρω από τον χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία ανεξαρτήτως μορφωτικού υποβάθρου. Ένας από τους στόχους είναι το Συνέδριο να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια θεσμό αναγνωρίσιμο και έξω από τα σύνορα της χώρας μας..

Την επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι Γιώργος Σκιαδόπουλος, Γιώργος Περνάρης και Νίκος Παπαγρηγορίου. Η επιτροπή πορισμάτων αποτελείται από τους Έλενα Θεοδωροπούλου, Μάνο Κόνσολα, Λίλα Μανωλά, Γιώργο Καρυδάκη, Χάρη Λαμπρίδη και Πάνο Βενέρη.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Γιώργος Σκιαδόπουλος, Πρόεδρος ΣΑΔ

Γιώργος Περνάρης, Αντιπρόεδρος ΣΑΔ
Αναστασία Μαργιέ, Γ. Γραμματέας ΣΑΔ
Νίκος Παπαγρηγορίου, Μέλος ΔΣ ΣΑΔ
Γιάννης Ματσαμάς, Μέλος ΔΣ ΣΑΔ

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:
17.30: Προέλευση
18.00: Χαιρετισμοί

18.10: Γιώργος Σκιαδόπουλος, πρόεδρος συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, “Οκτώβριος, μήνας Αρχιτεκτονικής, Πολιτισμού και Τουρισμού”.
18.30: Τόνια Κατερίνη, πρόεδρος ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων), “ΣΑΔΑΣ Εθνικός Επίτροπος 15ης Biennale 2016”.

18.50: Παναγιώτης Τουλιάτος ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, πρόεδρος Αρχιτεκτονικής σχολής Frederick Κύπρου “Αρχιτεκτονική Παιδεία και Εκπαίδευση.

19.10: Νίκος Φιντικάκης, μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA). “Η αλληγορία της σπηλιάς στο πλαίσιο των Διεθνών Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών”.
19.30: Διάλειμμα

19.40: Τάσος Μπίρης, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Επίτιμος Διδάκτωρ ΔΠΘ, “προς το κοινό Α της Αρχιτεκτονικής. Αρχιτεκτονική, αυτή η γνωστή-άγνωστη”.

20.00: Δημήτρης Κόκκινος, γενικός επιβλέπων των νέων διδύμων πύργων στη Νέα Υόρκη, καθηγητής CUNY, “world Trade Center, 2, 3, 4 και η οικοδομική κρίσης στις ΗΠΑ”.
20.20: Έλενα θεοδωροπούλου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κοσμητόρισσα ΣΑΕ “Φιλοσοφία στην πόλη”.
20.40: Eρωτήσεις-Συζήτηση.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια