Επιχειρηματίας κατηγορείται για πλαστογραφία  και απάτη

Σε ένα μήνα θα εξεταστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση 78χρονου επιχειρηματία ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο αδελφός του.

Για αυτή την υπόθεση ο επιχειρηματίας τον Μάρτιο του 2013 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών, άσκησε έφεση και η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ωστόσο ο 78χρονος προσκόμισε έγγραφο στο δικαστήριο σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη λόγω προβλημάτων υγείας για τα οποία εισήχθη στο ιατρικό κέντρο των Αθηνών. Έτσι το δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Νοεμβρίου 2016. Συνήγορος υπεράσπισης του 78χρονου είναι ο κ. Μηνάς Τσέρκης και πολιτική αγωγή ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2007 ο 78χρονος κατηγορείται ότι πλαστογράφησε 4 πρακτικά γενικών συνελεύσεων της εταιρείας την οποία διατηρεί με τον αδελφό του για την διαχείριση ξενοδοχειακής μονάδας στην ανατολική πλευρά του νησιού μας, καθώς και ένα πρακτικό συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την οποία ο 78χρονος απέκτησε περισσότερες μετοχές έναντι του αδελφού του ο οποίος μέχρι τότε διατηρούσε τον ίδιο αριθμό μετοχών στην ανώνυμη εταιρεία.

Επίσης κατηγορείται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα κατέθεσε τα πλαστογραφημένα πρακτικά στην Διεύθυνση Εμπορίου για δημοσίευση τα οποία και εντοπίστηκαν από τον αδελφό ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στην δικαιοσύνη.

Πριν από ενάμιση χρόνο το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες τον 78χρονο επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 7 ετών για την κατηγορία της πλαστογραφίας και 7 χρόνια για την απάτη, κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξης. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε η έφεση του 78χρονου να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής ποσού 5000 ευρώ εντός 15νθημέρου.