Δ. Γάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να μην  κάνουμε πίσω σε εργασιακά και χρέος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, μιλώντας στο Κόκκινο και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, τόνισε πως οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να καθιερωθούν, να αποκατασταθεί το οικονομικό κλίμα για να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επισήμανε πως «είμαστε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας πολιτικών των τελευταίων 40 χρόνων η Ελλάδα έχει γίνει θύμα οικονομικών εκβιασμών είναι μονόδρομος η αλλαγή αυτής της κατάστασης» προσθέτοντας πως μπορεί το διεθνές πλαίσιο να μην ευνοεί, «ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω».

«Δεν μπορεί να ζητάς από το αδύναμο να υποχωρεί συνέχεια» σημείωσε μάλιστα  σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε για το χρέος το οποίο πρέπει απαραιτήτως να ρυθμιστεί είπε.

Υπογράμμισε ότι πλέον ξεσηκώνονται οι πάντες στην Ευρώπη διαμορφώνεται μια κατάσταση αμφισβήτησης και το βλέπουμε και στην Ιταλία.

Για τα σενάρια περί εκλογών
«Οι θέσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητά κανείς εκλογές{..} έχουμε εκλεχθεί πριν ένα χρόνο και ο πρωθυπουργός μας το είπε θα πάμε μέχρι τέλος».

Σχολιάζοντας τέλος τα αποτελέσματα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη εικόνα είπε είναι η αναγκαιότητα της ενότητας του κόμματος, η μεγάλη δουλειά τώρα είναι οι αποφάσεις του να γίνουν κτήμα των μελών και της κοινωνίας.