Αθώοι οι 4 τσιγγάνοι για υποθέσεις κλοπών

Αθώοι οι 4 τσιγγάνοι για υποθέσεις κλοπών

Αθώοι οι 4 τσιγγάνοι για υποθέσεις κλοπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 911 ΦΟΡΕΣ

Οι άλλοι 4 καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο

Στα «μαλακά» έπεσαν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου οι αθίγγανοι που κατηγορούνταν για διαρρήξεις σπιτιών της περιοχής μας, από τα οποία μαζί με τους συγκατηγορούμενους του αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και εργαλεία.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν συνολικά οχτώ άτομα από τα οποία τα τέσσερα απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία και κρίθηκαν αθώα και οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν για απλές κλοπές.
Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα σε 21χρονο αθίγγανο, ποινή φυλάκισης δύο ετών προς 5 ευρώ την ημέρα 43χρονο ομόφυλο του, 8 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή σε αθίγγανο συγκατηγορούμενο του και τέλος φυλάκιση 20 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ σε 26χρονο ΡΟΜΑ.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Κατερίνα Μαραγκού, Ασημένη Βεργή, Μαρία Πετράκη και Στέλιος Αλεξανδρής.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και είχαν συλληφθεί πέντε αθίγγανοι και δύο ημεδαποί.
Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 29 Οκτωβρίου 2015 κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Καρακόνερο της Ρόδου.
Ειδικότερα είχαν συλληφθεί πέντε αθίγγανοι ηλικίας από 42 έως 19 ετών και δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 31 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνταν και ένας 20χρονος ΡΟΜΑ ο οποίος επίσης συνελήφθη ως συνεργός τους.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα των διαρρηκτών συγκροτήθηκε τουλάχιστον, από τις αρχές του έτους 2015 και ξεκίνησε την εγκληματική της δράση στις περιοχές της Ιαλυσού, των Καλυθιών, του Αρχαγγέλου, του Φαληρακίου και της πόλης της Ρόδου, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Οι δράστες μετέβαιναν στις παραπάνω περιοχές χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αφού εντόπιζαν κατοικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, αφαιρούσαν χρήματα τιμαλφή και εργαλεία.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα:
• Στην περιοχή της Ιαλυσού, κατά το χρονικό διάστημα από 27-03-2015 έως 19-09-2015, διέρρηξαν δύο κατοικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν τιμαλφή και χρήματα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμα δύο.
• Στις περιοχές Καλυθιές, Αρχαγγέλου και Φαληράκι, κατά το χρονικό διάστημα από 06-08-2015 έως 14-09-2015, παραβίασαν τρεις κατοικίες και αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και οικοδομικά εργαλεία, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμα μία.
• Στην πόλη της Ρόδου, κατά το χρονικό διάστημα από 03-04-2015 έως 28-10-2015, διέρρηξαν πέντε κατοικίες, ένα ενεχυροδανειστήριο και μία εμπορική επιχείρηση, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλιακούς συλλέκτες, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τρεις οικίες.
Υπολογίζεται ότι το όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνάει τις 62.000 ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
• πιστόλι κρότου,
• 11,3 γραμμάρια κάνναβης,
• ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές – tablet) και
• διαρρηκτικά εργαλεία.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο