Εντάχθηκε στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ το έργο «Αξιοποίηση Δημοτικών Λουτρών Νισύρου»

Εντάχθηκε στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ το έργο «Αξιοποίηση Δημοτικών Λουτρών Νισύρου»

Εντάχθηκε στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ το έργο «Αξιοποίηση Δημοτικών Λουτρών Νισύρου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 275 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, εντάχθηκε σήμερα στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ το έργο «Αξιοποίηση Δημοτικών Λουτρών Νισύρου».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, αντεικείμενο της σύμπραξης είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, ανακαίνιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υποδομών των δημοτικών λουτρών, με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονου θερμαλιστικού-υδροθεραπευτικού κέντρου και ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει τουριστικές εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων και θα παρέχει υπηρεσίες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Η υλοποίηση του έργου, όπως αναφέρεται, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη Νίσυρο και θα αποτελέσει ευκαιρία για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ενίσχυση της εργασίας.

Το έργο περιλαμβάνει:

α) Εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ξενοδοχειακών και υδροθεραπευτικών εγκαταστάσεων.

β) Διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, δημιουργία μονοπατιών περιπάτου, με ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος (φυσική βλάστηση, ρυάκια, πηγές).

γ) Αναβάθμιση των έργων υποδομής.

Το κέντρο θερμαλισμού και υδροθεραπείας περιλαμβάνει:

α) Τμήμα ιαματικών θεραπειών με υδροθεραπεία-υδρομασάζ, εισπνοθεραπεία, κολυμβητικές δεξαμενές (εσωτερικές και εξωτερικές), φυσιοθεραπεία-κινησιοθεραπεία και πηλοθεραπεία.

β) Τμήμα αναζωογόνησης-χαλάρωσης-ευεξίας.

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»