Ελεύθερος με όρους ο Σύριος δουλέμπορος

Ελεύθερος με όρους ο Σύριος δουλέμπορος

Ελεύθερος με όρους ο Σύριος δουλέμπορος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 222 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 20χρονος Σύριος που κατηγορείται για την μεταφορά πριν από οχτώ μήνες 19 παράτυπων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο Καστελλόριζο.

Ο νεαρός Σύριος κλήθηκε χθες, μετά την αξιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας, να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία που έχει ασκηθεί σε βάρος του. Πράγματι συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Βασιλική Σαββάκη, ο 20χρονος αλλοδαπός απολογήθηκε αρνούμενος όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είπε πως πλήρωσε για την μεταφορά του από την Τουρκία στη χώρα μας το ποσό των 1000 δολαρίων σε ένα από τα μέλη του κυκλώματος, όταν βρισκόταν στην γείτονα χώρα. Όταν μπήκε στο σκάφος συνάντησε εκεί για πρώτη φορά και τους 19 Ιρακινούς, ενώ το σκάφος το κυβερνούσε ένας Τούρκος.

Ο 20χρονος είπε πως όταν πλησίαζαν στο Καστελλόριζο ο Τούρκος διακινητής – κυβερνήτης του σκάφους πήδηξε στη θάλασσα και επέστρεψε κολυμπώντας. Το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο και λίγα λεπτά αργότερα τους εντόπισαν οι λιμενικοί οι οποίοι και του ζήτησαν να κρατάει σταθερό το τιμόνι για να φθάσουν στο λιμάνι του νησιού. Ο 20χρονος επεσήμανε πως σκοπός του είναι να φύγει για Γερμανία όπου έχει συγγενείς εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016 στις 6 το πρωί όταν Λιμενικοί στην περιοχή Αγίου Στεφάνου στο Καστελλόριζο εντόπισαν φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν 19 άτομα από το Ιράκ τα οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του