Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είκοσι νοικοκυριά στο Θεολόγο

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είκοσι νοικοκυριά στο Θεολόγο

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είκοσι νοικοκυριά στο Θεολόγο

Μπάμπης Μαστροδημήτρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1337 ΦΟΡΕΣ

Λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ

Το ρεύμα σε 20 περίπου σπίτια του Θεολόγου έκοψε την περασμένη Δευτέρα η ΔΕΗ, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του οικισμού!

Πρόκειται για οικογένειες με παιδιά, αλλά και ηλικιωμένους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών τους, δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο εκείνο που έχει εξαγριώσει περισσότερο τους κατοίκους της Θολού, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα χωριό στο οποίο εδρεύει εδώ και πολλά χρόνια το εργοστάσιο της ΔΕΗ, με τεράστιες οικονομικές και οικολογικές επιπτώσεις για την περιοχή και αντί –όπως θεωρούν- η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να δείξει μια μεγαλύτερη ανοχή, αντίθετα επέλεξαν για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους στο Θεολόγο.

Οι παραπάνω απόψεις αντανακλούν και στις δηλώσεις του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θεολόγου κ. Παναγιώτη Τσαλώλη ο οποίος μιλώντας στην «Ροδιακή» επεσήμανε ότι «σε ένα χωριό με τεράστια επιβάρυνση από την ΔΕΗ εδώ και χρόνια, η οποία θα συνεχιστεί για ακόμη περισσότερα, θα πρέπει η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης να δείχνει κάποια ευαισθησία σε τέτοιες δύσκολες περιόδους. Πόσω μάλλον όταν οι κάτοικοι μας επιβαρύνονται από τα καυσαέρια της ΔΕΗ και η περιοχή έχει σημαντικές επιπτώσεις εδώ και δεκαετίες τόσο οικονομικά, όσο και οικολογικά για να μπορεί όλο το υπόλοιπο νησί να έχει ρεύμα».

Ουσιαστικά εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι του Θεολόγου είναι περισσότερη ανοχή στο ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη ως κριτήριο και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δεδομένου ότι η ύπαρξη του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας στον οικισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις οικονομικές αντοχές των νοικοκυριών της Θολού.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο που ισχύει για τα νησιά;

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου