Σημαντικές παρουσίες στο 1ο συνέδριο Αρχιτεκτονικής

Σημαντικές παρουσίες  στο 1ο συνέδριο Αρχιτεκτονικής

Σημαντικές παρουσίες στο 1ο συνέδριο Αρχιτεκτονικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 514 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά το Σάββατο στο ξενοδοχείο Sheraton

Ξεκινά το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 17.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Sheraton το «1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» με τίτλο «Ρευστές Μορφώσεις».

Το Συνέδριο συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το στηρίζουν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, η Λέσχη Lions Ρόδου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς και το Ίδρυμα Υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου.

Η προαγωγή και η εξέλιξη της Παιδείας στον τόπο μας, καθώς και η προάσπιση θεμελιωδών αξιών και αρχών αποτελεί πρωταρχικό στόχο για όλους τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του Συνεδρίου. Το κύρος των ομιλητών είναι Διεθνούς και Πανελλήνιας εμβέλειας:

• Τόνια Κατερίνη

Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων)

• Παναγιώτης Τουλιάτος

Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick

• Τάσος Μπίρης

Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Επίτιμος Διδάκτωρ τμήματος Αρχιτεκτόνων Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Θράκης

• Δημήτρης Κόκκινος

Γενικός Επιβλέπων Αρχιτέκτων Νέων Διδύμων Πύργων στη Νέα Υόρκη, Καθηγητής City University of New York

• Νίκος Φιντικάκης

Μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA)

• Έλενα Θεοδωροπούλου

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Koσμητόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (Σ.Α.Ε.)

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς της Ελλάδας, σε όλους τους φορείς και την επιστημονική κοινότητα γύρω από τον χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία ανεξαρτήτως μορφωτικού υποβάθρου. Ένας από τους στόχους είναι το Συνέδριο να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια θεσμό αναγνωρίσιμο και έξω από τα σύνορα της χώρας μας..

Την επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι Γιώργος Σκιαδόπουλος, Γιώργος Περνάρης και Νίκος Παπαγρηγορίου. Η επιτροπή πορισμάτων αποτελείται από τους Έλενα Θεοδωροπούλου, Μάνο Κόνσολα, Λίλα Μανωλά, Γιώργο Καρυδάκη, Χάρη Λαμπρίδη και Πάνο Βενέρη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για τη διεξαγωγή του συνεδρίου διοργανωτές και υποστηρικτές παραχώρησαν χτες συνέντευξη τύπου κατά την οποία υπογράμμισαν τη σχέση και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και την παιδεία.

Ειδικότερα επεσήμαναν τα εξής:

Άγγελος Ανανίας: εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα δια βίου μάθησης: «τόσο η αρχιτεκτονική όσο και η παιδεία είναι συνδεδεμένες και σημαντικές σε πολλά επίπεδα, ενώ η καλλιέργεια της αισθητικής στην παιδεία πρέπει να είναι μία συνεχής διαδικασία»

Τέρης Χατζηιωάννου αντιδήμαρχος πολιτισμού: « η αρχιτεκτονική για τον τόπο μας είναι κάτι πολύ σημαντικό και ένα στοιχείο της ταυτότητάς μας. Στα νησιά οι άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να καθορίσουμε τα φυσικά όρια και τα όρια της απεραντοσύνης που έχουν να κάνουν με το μυαλό και την επιθυμία και με το όνειρο να αλλάξουμε τον τόπο μας»

Γιώργος Σκιαδόπουλος πρόεδρος συλλόγου αρχιτεκτόνων «Ο Οκτώβριος έχει ανακηρυχτεί ως μήνας αρχιτεκτονικής πολιτικής και τουρισμού. Στόχος είναι οι τρεις αυτές έννοιες να συνδιαλέγονται μεταξύ τους μέσα από ένα διαδραστικό πλαίσιο με τους συμπολίτες μας. Η κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ώστε ο πολιτισμός και η παιδεία μας να τίθενται σε δεύτερη προτεραιότητα»

Νίκος Παπασταματίου γενικός γραμματέας επιμελητηρίου Δωδεκανήσου: «το επιμελητήριο θέλει να συμβάλει στην αξιοποίηση του ντόπιου επιστημονικού δυναμικού, ενώ η ποιότητα των ομιλητών εγγυάται την επιτυχία του συνεδρίου. Η τοπική κοινωνία πρέπει να βρίσκει διεξόδους για να ξεπερνά τα εμπόδια και τις δύσκολες καταστάσεις»

Ιάκωβος Γρύλλης πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου: «η έλλειψη χρημάτων σήμερα λειτουργεί ως δικαιολογία για να μην γίνεται τίποτα, όμως ο σύλλογος αρχιτεκτόνων ενεργοποιεί τις τοπικές δυνάμεις και έτσι υλοποιεί δράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι στον τόπο με μεράκι που βοηθούν και είναι σημαντικές οι συνέργειες ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί»

Μάνος Κόκκινος εκπρόσωπος του Ιδρύματος υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου: «η αρχιτεκτονική είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού μας, και η συνεργασία της με την παιδεία είναι μία αναγκαία συμπόρευση για την ανάπτυξη της κοινωνίας μας»

Παναγιώτης Σακελλαρίου εκπρόσωπος της λέσχης lions: «οι έννοιες της αρχιτεκτονικής και της παιδείας είναι αλληλένδετες και απηχούν στο περιβάλλον. Ο τόπος αξίζει μία καλύτερη μοίρα και μπορεί να πάει ακόμα πιο μπροστά»

Νίκος Κωνσταντινίδης πρόεδρος Στέγης Γραμμάτων και τεχνών Δωδεκανήσου και των παροικιακών σωματείων: «πολλά από τα συνέδρια της στέγης έχουν θεματολογία από την αρχιτεκτονική και παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον. Κυρίως σχετίζονται με τη διαμόρφωση δημόσιων χώρων, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μέλλον της πόλης εξαρτάται από τέτοιες εισηγήσεις»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες