Ιδιώτης θα καθαρίσει τα φρεάτια των κεντρικών οδικών αξόνων στο νησί μας

Ιδιώτης θα καθαρίσει τα φρεάτια των κεντρικών οδικών αξόνων στο νησί μας

Ιδιώτης θα καθαρίσει τα φρεάτια των κεντρικών οδικών αξόνων στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Ιδιώτης θα αναλάβει να καθαρίσει τα φρεάτια που βρίσκονται επί των κεντρικών οδικών αξόνων στο νησί της Ρόδου, προκειμένου να προετοιμαστεί το νησί για το χειμώνα.

Η απευθείας ανάθεση του έργου ήταν θέμα στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου που προγραμματίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως χτες, για να δώσει και το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι για την απόφραξη των φρεατίων που ανέρχονται σε 31, χρειάζεται ειδικό μηχάνημα καθώς δεν μπορεί να γίνει καθαρισμός από τα συνεργεία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ενώ και η ΔΕΥΑΡ αδυνατεί να αναλάβει το έργο.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, επεσήμανε ότι το έργο αφορά την απόφραξη των φρεατίων στις εθνικές οδούς από Ρόδο μέχρι αεροδρόμιο και από Ρόδο μέχρι Κολύμπια.

«Τα συνεργεία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αφού ολοκλήρωσαν τις παρεμβάσεις τους, μας επεσήμαναν ότι τα φρεάτια είναι φραγμένα και δεν μπορούν να καθαριστούν παρά μόνο με ειδικά μηχανικά μέσα.
Ζητήσαμε τη συνδρομή της ΔΕΥΑΡ η οποία μας δήλωσε αδυναμία αυτή την περίοδο λόγω βλαβών των αποφρακτικών της μηχανημάτων.

Λόγω λοιπόν του επείγοντος του θέματος και επειδή πρέπει να είμαστε έτοιμοι θα αναθέσουμε απευθείας σε ιδιώτη τον καθαρισμό των φρεατίων.
Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει άμεσα και περιλαμβάνει συνολικά 31 φρεάτια και στους δύο δρόμους».

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής