Κώοι δρομείς στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Κώοι δρομείς στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Κώοι δρομείς στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 117 ΦΟΡΕΣ

Νίκος Γκαναβούρας, Μανώλης Χριστοδουλίδης και Νεκτάριος Τσέλιος θα ζήσουν τη συμμετοχή στη δημοφιλέστερη διοργάνωση αγώνα δρόμου παγκοσμίως στις 6 Νοεμβρίου

Το δρομικό κίνημα της Κω αναπτύσσεται κάθε χρόνο, και τώρα είναι η ευκαιρία να εξαπλωθεί και στο εξωτερικό. Τρεις δρομείς από το νησί του Ιπποκράτη θα βρεθούν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, όπου στις 6 Νοεμβρίου θα γίνει εκεί ο δημοφιλέστερος Μαραθώνιος παγκοσμίως.

Οι Νίκος Γκαναβούρας, Μανώλης Χριστοδουλίδης και Νεκτάριος Τσέλιος έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή για μια διοργάνωση, που ο καθένας δρομέας ονειρεύεται να έχει στο ετήσιο αγωνιστικό του πρόγραμμα.

Οι αθλητές αυτοί έχουν την εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια από αγώνες αντοχής και μαραθωνίους όπως αυτός της Αθήνας, στον οποίο φέτος δεν θα λάβουν μέρος λόγω του ταξιδιού τους στην Αμερική.

Λίγα λόγια για το Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης:

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης (New York City Marathon) είναι ένας αγώνας που οι συμμετέχοντες δρομείς του, περνούν μέσα από τις πέντε σημαντικότερες περιφέρειες της πόλης κατά τη διεξαγωγή του. Είναι αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού κάθε χρόνο τερματίζουν πάνω από 50.000 δρομείς, και τον ακολουθούν αυτοί της Βοστόνης και του Σικάγο.

Αποτελεί μάλιστα κομμάτι κάποιων αθλητικών εκδηλώσεων σχετικών με τους αγώνες δρόμου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού στην πόλη.

Ο αγώνας διοργανώνεται από το New York Road Runners Club κάθε χρόνο από το 1970 και υποστηριζόταν έως το 2014 από τον χρηματιστηριακό όμιλο ING ενώ στη συνέχεια τη χορηγία ανέλαβε η Tata Consultancy Services Limited (TCS), κλείνοντας μια οκτάχρονη συμφωνία.

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης διεξάγεται κάθε πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη και λαμβάνουν μέρος σ’ αυτόν επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες δρομείς απ’ όλο τον κόσμο. Εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος για την παρουσία εκεί, οι συμμετοχές εξασφαλίζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται μέσω ειδικού συστήματος και κάποιων προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι δρομείς.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο