Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το διεθνές βιωματικό εργαστήριο (RYLA)

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο  το διεθνές βιωματικό εργαστήριο (RYLA)

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το διεθνές βιωματικό εργαστήριο (RYLA)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1010 ΦΟΡΕΣ

Η 2470 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ στον Ροταριανό όμιλο Ρόδου τη διοργάνωση ενός διήμερου προγράμματος βιωματικών εργαστηρίων ”RYLA” (Rotary Youth Leadership Award). Αυτά τα «σεμινάρια ηγεσίας», λοιπόν, όπως μπορούν να προσδιοριστούν, είναι μία διεθνής δράση του «ΡΟΤΑΡΥ» και απευθύνεται σε όλες τις νέες και όλους τους νέους, ώστε να εμπεδώσουν το πνεύμα της συνεργατικότητας και να προωθήσουν την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, με την ακρόαση ομιλιών αλλά και με την εμπλοκή σε βιωματικές ασκήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αναδειχθούν, εκτός των άλλων, και οι ηγετικές ικανότητες μιάς νέας ή ενός νέου σε καποιο συγκεκριμένο πεδίο δράσης.

Στο διεθνές αυτό εργαστήριο είχαμε αρχικά συμμετοχές απο 8 χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μαρόκο, Τουρκία, Ελλάδα). Τελικά μετά από διάφορες ακυρώσεις είχαμε μαζί μας 30 νέους και νέες από 5 χώρες
Τα εργαστήρια και οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία».


Εκπαιδευτές του προγράμματος ήταν οι:
• Παναγιώτης Κατρούγκαλος, Οικονομολόγος, Ειδικός Εκπαιδευτής
• Μάρκος Μαντές, Ψυχολόγος, Σύμβουλος επιχειρήσεων , Ειδικός Εκπαιδευτής
• Σοφία Βασιλοπούλου, Στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ειδική Εκπαιδευτής
Παρών σε όλη τη διαδικασία ήταν ο Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Απόστολος Μαμάτας.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα για τα παιδιά ήταν ΔΩΡΕΑΝ, όλα τα έξοδα τα ανέλαβε ο Ροταριανός Ομιλος Ρόδου.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έλαβαν «Βεβαίωση Συμμετοχής», καθώς και έντυπο υλικό του προγράμματος, αναμνηστική μπλούζα και καπέλο.
Επίσης πέρα από το βιωματικό πρόγραμμα πήραν μια γεύση απο την υπέροχη Ρόδο, τη ροδίτικη φιλοξενία, την παλιά πόλη και φυσικά την ελληνική και τοπική κουζίνα.


Στην τελετή λήξης που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Amathus, ο Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Απόστολος Μαμάτας, ο Προδιοικητής της 2480 Περιφέρειας Κώστας Κώτσης, Ροταριανοί, Ροταριανές, Ροταράκτορες, Ροταρακτόρισες, οι συμμετέχοντες στο RYLA και πλήθος καλεσμένων απόλαυσαν μια σεμνή τελετή και γνώρισαν τους συμμετέχοντες από τις διάφορες χώρες. Οι εκπαιευόμενοι πήραν το λόγο και ευχαρίστησαν τον όμιλο και τα μέλη του για την άψογη οργάνωση, την φιλοξενία και την θέρμη που τους επέδειξαν.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος Ζαχαρίας Παπαζαχαρίου ευχαρίστησε τους Ροταριανούς: Βοηθό Διοικητή Κυριάκο Κυριακούλη, Προπρόεδρο Κώστα Βρούχο, Προπρόεδρο Μάριο Πιερή, Κώστα Παμπρή, Μανώλη Νικολιδάκη, Νίκο Ρέτσα, για τις χορηγίες τους στην εκδήλωση, η οποία χωρίς αυτούς θα είχε δυσβάσταχτο κόστος.


Επίσης τον Προπρόεδρο Θανάση το Δηλανά, τον Προπρόεδρο Ιπποκράτη τον Καζουλάκη, το Γιώργο τον Κουρούνα, τον Κοσμήτορα Γιώργο Τζεδάκη γιατί ήταν δίπλα του σε ότι χρειάστηκε. Επίσης τρεις γυναίκες φρόντισαν πολλά ζητήματα και τον βοήθησαν υπέρ του δέοντος. Η Ροταρακτόρισα Άννα Δημητρακοπούλου Πρόεδρος του ομίλου Ρόταρακτ, η εψηφισμένη Πρόεδρος του ομίλου Ροταρακτ για την επόμενη χρονιά Κατερίνα Παπανικολάου και η Βεατρίκη Σέρβου που από τη θέση της ως διευθύντρια τουρισμού του Δήμου Ρόδου φρόντισε φρόντισε πολλά θέματα αλλά και χορηγίες μέσω του Δήμου Ρόδου τον οποίο και ευχαριστούμε.

Για το τέλος άφησε το Προπρόεδρο Νίκο Οικονόμου Πρόεδρο της Επιτροπής RYLA της Περιφέρειας με τον οποίο είχε μία άψογη συνεργασία που φαίνεται από το αποτέλεσμα.
Στις φωτογραφίες φαίνεται η δουλειά αλλά και το κέφι που ήταν έκδηλο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης