Θα δικαστεί ο Αλβανός που είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του

Θα δικαστεί ο Αλβανός που είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του

Θα δικαστεί ο Αλβανός που είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 584 ΦΟΡΕΣ

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Με την υπόθεση 49χρονου Αλβανού που πριν από τρία χρόνια είχε τραυματίσει με 5 μαχαιριές την 38χρονη – τότε- σύζυγό του στο Γεννάδι, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο αλλοδαπός θα επιχειρήσει να μειώσει την ποινή των 3 ετών και 4 μηνών φυλάκισης που του είχε επιβληθεί τον Ιούνιο του 2014 όταν δικάστηκε για πρώτη φορά η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Ειδικότερα το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Βάσιας Παπαγεωργίου και Κώστα Ασλάνη, μετά και από πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας, μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Σημειώνεται πως τον 49χρονο Αλβανό βάραιναν και οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας για τις οποίες επίσης κρίθηκε ένοχος.

Έτσι στις 7 Νοεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 2013 μέσα σε λίγα λεπτά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα. Το ζευγάρι βρισκόμενο σπίτι του, άρχισε να καβγαδίζει για οικογενειακά ζητήματα. Τότε ο 49χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, επιτέθηκε στην 38χρονη σύζυγο του και της επέφερε πέντε μαχαιριές, μία στο λαιμό, μία στο στήθος και τρεις στην πλάτη!

Από τα χτυπήματα η αλλοδαπή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε από συγγενικά της πρόσωπα σε Περιφερειακό Ιατρείο και στην συνέχεια με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου.

Ο δράστης παρουσιάστηκε πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, όπου και συνελήφθη, ενώ το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε την 38χρονη σύζυγό του, βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια ο αλλοδαπός φανερά συγκλονισμένος απέδωσε τη πράξη του στο αλκοόλ που είχε καταναλώσει πριν το περιστατικό, δηλώνοντας στον ανακριτή πως δεν είχε αντίληψη για αυτά που έκανε. Ο ίδιος τόνισε πως ουδεμία πρόθεση είχε να προκαλέσει κακό στην γυναίκα του, προσθέτοντας πως άρχισε να συνειδητοποιεί τι είχε γίνει όταν πλέον την είδε αιμόφυρτη. Μην μπορώντας να συγχωρέσει τον εαυτό του, πήγε μέχρι το νοσοκομείο για να δει αν ζει, όντας αποφασισμένος να τερματίσει την ζωή του σε περίπτωση που εκείνη είχε πεθάνει. Όταν τελικά διαπίστωσε πως είναι καλά, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε αυτοβούλως.

Σε ότι αφορά τους λόγους που υπήρξε ο καβγάς με όλα τα επακόλουθα, ο αλλοδαπός δήλωσε πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και η δήλωση της 38χρονης συζύγου του ότι θα χωρίσουν, «θόλωσαν» το μυαλό του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά με το μαχαίρι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 49χρονος Αλβανός με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών