Σπουδαία νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τη Ρόδο

Σπουδαία νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τη Ρόδο

Σπουδαία νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 239 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος επιβλήθηκε του Ατσαλένιου με 2-1, πετυχαίνοντας το πρώτο εντός έδρας «τρίποντό» της στο πρωτάθλημα

Μεγάλης αξίας νίκη, η οποία της δίνει τρεις πολύτιμους βαθμούς και τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση σ’ ένα χρονικό σημείο που το είχε απόλυτη ανάγκη, πέτυχε χθες η Ρόδος, η οποία επικράτησε στο Δημοτικό Στάδιο του Ατσαλένιου με 2-1, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Τα «ελάφια» πανηγύρισαν το πρώτο εντός έδρας φετινό «τρίποντό» τους χάρη στο πάθος τους, την αποτελεσματικότητά τους, καθώς και την εξάλειψη των αμυντικών λαθών τους στις στημένες φάσεις, που τους ταλαιπώρησαν αφάνταστα τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε για τους παίκτες του Σάββα Ορφανίδη ιδανικά. Τρία λεπτά μετά τη σταθερή επέμβαση του νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα Πάππου στο 6’ στο επικίνδυνο συρτό σουτ του Σακλαμάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Τζιβίλογλου προσπάθησε να απειλήσει με σουτ έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών, ο Αμανατίδης κέρδισε την κόντρα, βγήκε «φάτσα» με τον Γιαγκόζη και άνοιξε το σκορ με άψογο διαγώνιο πλασέ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με απίθανη ατομική ενέργεια του Ρουμπάκη. Αφού πήρε την μπάλα στα αριστερά, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ταλαιπώρησε τον Καντιμοίρη με αλλεπάλληλες προσποιήσεις και παρότι βρέθηκε κοντά στην τελική γραμμή, βρήκε τον τρόπο να πλασάρει έξοχα στην απέναντι γωνία, αιφνιδιάζοντας συμπαίκτες, αντιπάλους και τον Πάππο, που περίμεναν παράλληλο γύρισμα.

Η εξέλιξη του αγώνα έδειξε να επηρεάζει το μυαλό των παικτών της Ρόδου, που παρότι προσπάθησαν να επιτεθούν, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στη δημιουργία και ουσιαστικά δεν απείλησαν, την ίδια στιγμή που οι Ηρακλειώτες «πατούσαν» στο γήπεδο με μεγαλύτερη ηρεμία και αυτοπεποίθηση, και όποτε έβγαιναν οργανωμένα μπροστά, προκαλούσαν ανησυχία.

Στο 22’, ο Καρβέλας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Μπουκάκη, που αφού υποδέθηκε με το στήθος την μπάλα, έχοντας πλάτη την εστία, την έστρωσε στον Γεννητσαρίδη, ο οποίος με τη σειρά του σούταρε από κοντά πάνω από τα δοκάρια. Στο 29’, ο Πάππος απέκρουσε σε κόρνερ το επικίνδυνο σουτ του Σακλαμάκη.

Επικίνδυνη στιγμή στην περιοχή των «πρασίνων» ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΕπικίνδυνη στιγμή στην περιοχή των «πρασίνων» ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου η Ρόδος άρχισε να ανεβάζει «στροφές» και στις καθυστερήσεις «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Ο Αμανατίδης κέρδισε φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο, ο Ατματσίδης το εκτέλεσε με δύναμη, ο Γιαγκιόζης ίσα ίσα που πρόλαβε να αποκρούσει και ο Ευγενικός, ο οποίος «μυρίστηκε» την εξέλιξη, πετάχτηκε και προώθησε την μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους θύμισε αυτό του πρώτου. Η Ρόδος βγήκε από τα αποδυτήρια φουριόζα και στο 50’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όταν ο έξοχο φάουλ του Ατματσίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν χαμένος χρόνος και οι φίλαθλοι χρειάστηκαν…κολλύρια.

Η Ρόδος άρχισε να οπισθοχωρεί, από ένα σημείο και μετά δυσκολεύτηκε αφάνταστα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, ωστόσο κάτι η καλή αμυντική λειτουργία της, η αποφυγή επιπόλαιων λαθών και κάτι το εντελώς φλύαρο και ανούσιο παιχνίδι του Ατσαλένιου, που περιορίστηκε στο να έχει την μπάλα στην κατοχή του χωρίς να ξέρει τι να την κάνει όταν έφτανε έξω από τη μεγάλη περιοχή, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τέλος του χωρίς φάσεις, με εξαίρεση την τεράστια ευκαιρία της Ρόδου στο 90’.

Ο Ατματσίδης έφυγε στη γρήγορη αντεπίθεση καταδιωκόμενος από δύο αμυντικούς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο σούταρε ευθύβολα πάνω στον Γιαγκιόζη.

Με προβολή ο Μανώλης Ευγενικός σημείωσε το νικητήριο γκολ (2-1) για τη Ρόδο ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡΜε προβολή ο Μανώλης Ευγενικός σημείωσε το νικητήριο γκολ (2-1) για τη Ρόδο ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γαλάνης από την Ανατολική Αττική και βοηθοί του οι ο Δουλγεράκης και η Γκόντα, από την ίδια Ένωση.

Οι συνθέσεις:

Ρόδος: Πάππος, Καντιμοίρης, Κουρούπης, Τζημογιάννης, Ανδρίκος, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Κωνσταντίνου (83’ Νικήτας), Ευγενικός (46’ Στάτης), Ατματίδης, Αμανατίδης (75’ λ.τ. Ιμεραλιλάι)
Ατσαλένιος: Γιαγκιόζης, Καρβέλας, Βρεττός, Χαρίτος, Παπαδομιχελάκης, Χατζηανδρέου (51’ Γιαννόπουλος), Ρουμπάκης (46’ λ.τ. Πετράς), Σταθόγλου, Γεννητσαρίδης, Μπουτσάκης, Σακλαμάκης

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή