Ο Χ. Κόκκινος συγκαλεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων

Ο Χ. Κόκκινος συγκαλεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων

Ο Χ. Κόκκινος συγκαλεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 149 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ενημερώνει ότι λόγω του επερχόμενου χειμώνα και της ανάγκης για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου στις 1 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Tρίτη και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πλατ. Ελευθερίας 1, Ρόδος).

Σκοποί της συνεδρίασης είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχομένων πλημμυρικών φαινομένων στο Νομό Δωδεκανήσου.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Χαρτογράφηση κινδύνου πλημμυρών. Αναφορά δράσεων πρόληψης, έργα και δράσεις που έχουν γίνει.

2. Έλεγχος και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων. Προσδιορισμός εργασιών

3. Έλεγχος και καθαρισμός επαρχιακού οδικού δικτύου- Αποτύπωση ιρλανδικών διαβάσεων - επιτήρηση. Έλεγχος και καθαρισμός λοιπού οδικού δικτύου και κοιτών ρεμάτων, απομάκρυνση φερτών υλών - φυλλωμάτων κ.λπ. από τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων (αρμοδιότητα νησιωτικών δήμων).

4. Έργα συγκράτησης εδαφών σε περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές - Απολακκιά.

5. Συντονισμός και συνεργασία φορέων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Παρατηρήσεις από προηγούμενη εμπειρία σε συμβάντα μεγάλης έκτασης.

6. Κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων. Ενίσχυση εθελοντικών οργανώσεων με υλικά. Δυνατότητα δημιουργίας εθελοντικών οργανώσεων σε Δήμους (όπου δεν υφίστανται άλλες ομάδες).

7. Αναθεώρηση Σχεδιασμού με βάση τον Ν. 3852/2010 και των τροποποιήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας. Έγκριση Μνημονίων ενεργειών Π.Ν.Αι.

Διαβάστε ακόμη

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»