Στις 30 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Μαριτσών

Στις 30 Οκτωβρίου τα  εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Μαριτσών

Στις 30 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Μαριτσών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 106 ΦΟΡΕΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ετοιμασίες για τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Μαριτσών «Ο ΚΕΡΩΝΙΑΤΗΣ» που έχουν προγραμματισθεί για τις 30 Οκτωβρίου, Κυριακή και ώρα 19,00.

Το κτήριο αποκτήθηκε πριν από μερικούς μόλις μήνες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού «Ο ΚΕΡΩΝΙΑΤΗΣ» και έχει ήδη διαμορφωθεί σε ένα πολυχώρο, κόσμημα, ο οποίος καλύπτει πλέον τις περισσότερες πολιτιστικές, πνευματικές και κοινωνικές ανάγκες των φορέων και κατοίκων του χωριού.

Μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και παιδιά, φορείς και απλοί πολίτες, επιχειρήσεις και ιδιώτες, δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν πυρετωδώς και να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς, προκειμένου το νέο αυτό απόκτημα να είναι έτοιμο για τη μεγάλη μέρα των εγκαινίων η οποία και θα σημάνει το ξεκίνημα μιας νέας αρχής στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού και γενικά του νησιού μας. Οι πολιτισμικές, πνευματικές και κοινωνικές ανάγκες και ελλείψεις της περιοχής είναι πολλές.

Όμως η όρεξη των Μαριτσενών για προσφορά, είναι αστείρευτη. Το Κέντρο, εκφράζει γι’ αυτούς την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αυτό το έξτρα άλμα φυγής προς τα εμπρός που πάντα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν μπορούσαν λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου και υποδομών. Τώρα τα έχουν και μένει να αποδείξουν τι μπορούν να καταφέρουν.

Θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές, πνευματικές, λαογραφικές, σχολικές και παιδικές εκδηλώσεις, αποτελούν μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού θα βιώνουν, σ’ αυτόν τον ευχάριστο και αξιοπρεπή χώρο, για τα επόμενα τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια. Και το σημαντικότερο; Κατάφεραν αυτό το μικρό θαύμα, χωρίς η Πολιτεία να δαπανήσει έστω και ένα ευρώ. Μπράβο τους!!!!!!!!

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα