Βρέθηκε να χρωστάει λόγω αμέλειας του εργοδότη του!

Βρέθηκε να χρωστάει λόγω αμέλειας του εργοδότη του!

Βρέθηκε να χρωστάει λόγω αμέλειας του εργοδότη του!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1556 ΦΟΡΕΣ

Επειδή το φορτηγό που οδηγούσε ήταν ανασφάλιστο

Από τα «σύννεφα» έπεσε ένας 33χρονος στη Ρόδο, όταν πήγε πριν από λίγες ημέρες στην Εφορία να τακτοποιήσει κάποια προσωπική του υπόθεση, όταν τον ενημέρωσαν πως χρωστάει 660 ευρώ από το 2012!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην καταγγελία του προς την «Ροδιακή», ο ίδιος εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού σε επιχείρηση του νησιού μας, όταν τον σταμάτησε η Τροχαία για έλεγχο.

Τότε διαπίστωσε ότι ο εργοδότης του είχε ανασφάλιστο το συγκεκριμένο όχημα, με αποτέλεσμα στην κλήση που του επιδόθηκε ύψους 500 ευρώ να αναφέρονται όπως προβλέπει η διαδικασία τα δικά του στοιχεία.

Ωστόσο όταν ενημέρωσε στη συνέχεια τον εργοδότη του, ο τελευταίος τον καθησύχασε λέγοντάς του πως θα το τακτοποιήσει.

Όμως όπως διαπίστωσε έπειτα από τέσσερα και πλέον χρόνια, όχι μόνο δεν πληρώθηκε η κλήση αλλά πλέον έχει προσαυξηθεί στα 660 ευρώ, ένα ποσό που ο 33χρονος αδυνατεί να καταβάλλει δεδομένου ότι πλέον είναι άνεργος με τρία παιδιά.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις του, προς τον πρώην εργοδότη του, όπως επισημαίνει ο 33χρονος, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε, ενώ παρά και την εισαγγελική εντολή προς την Αστυνομία να τον καλέσει στο Τμήμα για ειρηνική επίλυση του ζητήματος, ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης απλώς προέτρεψε τηλεφωνικά τον ίδιο μέσω της Αστυνομίας να κάνει… ρύθμιση για να τακτοποιήσει την οφειλή, αλλά ούτε αυτό συνέβη τελικά.

Παράλληλα ο 33χρονος εκτός των παραπάνω, όπως αναφέρει έχει βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς διαπίστωσε το 2013 ότι ο (πρώην) εργοδότης του, δεν είχε αποδώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που είχε ως συνέπεια ο ίδιος για άλλη μια φορά να βρεθεί προ εκπλήξεως, καθώς το διαπίστωσε μετά από ένα ολόκληρο χρόνο και πλέον δεν είχε την δυνατότητα να προσφύγει στο ΙΚΑ για διευθέτηση του ζητήματός του.

Αντίθετα όπως υποστηρίζει, λόγω του ότι προχώρησε σε καταγγελία του εργοδότη του στις αρμόδιες αρχές, δεν μπορεί να βρει δουλειά ως οδηγός, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εργαζόταν, επικοινωνεί με τους υποψήφιους νέους εργοδότες του ώστε να μην τον προσλάβουν!

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο