Οι τελικές διαδρομές του «Ocean Lava Rhodes»

Οι τελικές διαδρομές του «Ocean Lava Rhodes»

Οι τελικές διαδρομές του «Ocean Lava Rhodes»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 193 ΦΟΡΕΣ

Τα σημεία εντός κι εκτός πόλης που θα περάσουν οι 130 τριαθλητές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης ολυμπιακών αποστάσεων την Κυριακή

Σε τέσσερις μέρες, την Κυριακή και ώρα 9.00, θα δοθεί η εκκίνηση στην παραλία του «Έλλη» για το «Ocean Lava Rhodes». Πυρετώδεις είναι έτσι οι ρυθμοί βάσει των οποίων δουλεύουν οι διοργανωτές για να είναι επιτυχημένος ο αγώνας και να γίνει η αρχή για τη συνέχεια φιλοξενίας διεθνών συναντήσεων τριάθλου στο νησί μας.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης γνωστοποιήθηκαν οι τελικές διαδρομές για τα 1500μ. κολύμβησης, τα 40χλμ. ποδηλασίας και τα 10χλμ. στο τρέξιμο που θα διανύσουν κατά σειρά οι 130 αθλητές, όπως συμβαίνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Γνωστό είναι ήδη και το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου, όταν οι αθλητές θα πρέπει να διεκπεραιώσουν συγκεκριμένες διαδικασίες για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους.

Οι τελικές
Ζώνη Αλλαγής

Η ζώνη αλλαγής θα στηθεί στην πλατεία ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί η ζώνη αλλαγής στον αγώνα τριάθλου στα Island Games 2007.

Διαδρομή Κολύμβησης
2 Γύροι από 750μ.

Το κολύμπι θα διεξαχθεί στην κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στο σημείο της παραλίας απέναντι από το περίφημο Τραμπολίνο, ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές μέρος της κεντρικής παραλίας.
Η κολύμβηση θα είναι 2 γύροι από 750μ. ο καθένας.

Διαδρομή Ποδηλάτου
4 Γύροι από 10χλμ.

Το ποδηλατικό σκέλος, θα ξεκινήσει από την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ποδηλατήσουν ακολουθώντας την ακτογραμμή προς το ξενοδοχείο Rodos Palace, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού.
Σε κάποιο σημείο, πριν από το ξενοδοχείο, θα κάνουν μια αναστροφή και θα ποδηλατήσουν πίσω προς στην ζώνη αλλαγής. Θα κάνουν ποδήλατο μέσα από την κεντρική μαρίνα του κέντρου της πόλης προς το τουριστικό λιμάνι. Πριν από το λιμάνι θα κάνουν μια αναστροφή για να επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής, ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο των 10 χιλιομέτρων.
Συνολικά το ποδηλατικό σκέλος θα είναι 4 γύροι.

Διαδρομή Τρεξίματος
3 Γύροι από 3.3χλμ.

Η διαδρομή του τρεξίματος, ξεκινάει στη έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον παραλιακό δρόμο προς το τουριστικό λιμάνι, πάνω στον ξύλινο πεζόδρομο, στη συνέχεια θα μπουν στην Μεσαιωνική Πόλη και θα τρέξουν μέχρι την Πλατεία Συντριβανιού, στην αρχή της οδού Σωκράτους, όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής από την ίδια διαδρομή.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα