Σύσκεψη για τις αφαλατώσεις σε Τέλενδο και Ψέριμο

Σύσκεψη για την ολοκλήρωση των αφαλατώσεων στα νησιά Τέλενδο και Ψέριμο του δήμου Καλύμνου πραγματοποιήθηκε χτες στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη.

Οι μονάδες είναι ζωτικής σημασίας για την υδροδότηση των δύο νησιών και για το λόγο αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να πάρουν τις αδειοδοτήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι για την προώθηση της υπόθεσης ήρθε στη Ρόδο και ο δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής και ο αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας. Αμέσως μετά το τέλος της ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης τα εξής: «Είδαμε τις άμεσες προτεραιότητες και εξετάσαμε δύο ζητήματα που αφορούν το νησί της Καλύμνου που είναι ζωτικής σημασίας και αφορούν τις αφαλατώσεις στην Τέλενδο και στην Ψέριμο.

Ο δήμος προετοίμασε ένα ερωτηματολόγιο και θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια που θα στηρίξουμε σε ένα πολύ ασφυκτικό πλαίσιο γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις έως 31/12/2016.
Βάλαμε σε συντονισμό τις υπηρεσίες της περιφέρειας και του δήμου Καλυμνίων καθώς είχε μεταβεί στην υπηρεσία ο δήμαρχος Καλυμνίων Γιάννης Γαλουζής μαζί με τον αντιδήμαρχο Μικέ Ρήγα και έθεσαν το θέμα.

Το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε και εντοπίσαμε ποια είναι τα κενά που πρέπει να συμπληρωθούν για να μας τα προσκομίσει ώστε τα δύο αυτά μικρά νησιά της Δωδεκανήσου να έχουν πόσιμο νερό.
Πρέπει να υπάρξει βεβαίωση χρήσεων γης γιατί τα νησιά δεν υπάγονται στο κτηματολόγιο, και έχουμε καλέσει και το μελετητή του δήμου σε άμεσο συντονισμό μαζί μας γιατί τα θέματα αυτά είναι ζωτικής σημασίας».