Σύσκεψη στην Αθήνα για την Παλιά Πόλη

Σύσκεψη στην Αθήνα για την Παλιά Πόλη

Σύσκεψη στην Αθήνα για την Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 361 ΦΟΡΕΣ

Με σκοπό να συμμετάσχει η περιφέρεια στην προγραμματική σύμβαση

Η συμμετοχή της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στην προγραμματική σύμβαση για τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει στο υπουργείο Πολιτισμού, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο περιφερειάρχης θα ζητήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα της συμβολής του υπουργείου στη σύναψη της σύμβασης, με τον καθορισμό του ακριβούς ποσού με το οποίο θα συμμετέχει.
Όταν αυτό θα διασαφηνιστεί τότε και η περιφερειακή αρχή θα αποφασίσει με ποιο ποσό θα συμμετέχει στη σύμβαση.

Πάντως σε δηλώσεις του χτες ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου έχει ανάγκη πολλών χρημάτων για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συντήρηση των τειχών.
«Έχω κάνει σαφές στο υπουργείο Πολιτισμού και θα το κάνω και πάλι ότι εμείς σαν περιφέρεια όποτε μας ζητήθηκε να συνδράμουμε σε κάτι το κάνουμε με ευχαρίστηση.

Για την παλιά πόλη δεν θέλουμε απλώς να συνδράμουμε θέλουμε να στηρίξουμε το δήμο Ρόδου και τον τόπο μας, την πατρίδα μας» είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε «Θα στηρίξουμε και διοικητικά την προγραμματική αν χρειαστεί και οικονομικά θα συμμετάσχουμε αν συμφωνήσουμε αλλά θέλουμε στη συζήτηση ο καθένας να βάζει πάνω στο τραπέζι και τον προϋπολογισμό του.

Γιατί για να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να πληρώσω εγώ είναι κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Όσοι θέλουν να συνεργαστούμε να μας πουν και πόσα χρήματα βάζουν.

Κυρίως για το υπουργείο Πολιτισμού από το οποίο θέλω να γνωρίζω τι χρήματα βάζει. Στην παλιά πόλη δε λείπει η προγραμματική σύμβαση λείπουν τα λεφτά.

Γιατί τα έργα που χρειάζεται η παλιά πόλη είναι τρομακτικά πολλά. Μόνο για τα τείχη είναι δεκάδες εκατομμύρια τα χρήματα που θα πρέπει να δοθούν για συντήρηση. Όλα τα τείχη θέλουν συντήρηση».

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους