Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για τα έργα του ΕΣΠΑ

Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για τα έργα του ΕΣΠΑ

Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για τα έργα του ΕΣΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 296 ΦΟΡΕΣ

Τα συγχαρητήρια της ευρωπαϊκής επιτροπής πήρε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και οι υπηρεσίες της αναφορικά με την υλοποίηση και ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ.

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου βρίσκεται πολύ πάνω από το μέσο όρο της χώρας σε ότι αφορά όλες τις παραμέτρους του προγράμματος, ενώ τα εύσημα δόθηκαν και για το γεγονός ότι κατά τους ελέγχους που διεξάγονται τακτικά διαπιστώθηκε ότι γίνεται σωστή διαχείριση και ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες.

«Εμείς έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα 28 προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορούν το 50% του προγράμματος, δηλαδή το μισό ενός προγράμματος που θα διαρκέσει 7 χρόνια.

Ξεκινήσαμε τον Ιανουάριο και έχουμε προκηρύξει το 50% του προγράμματος. Έχουμε εντάξει 66 έργα που εκπροσωπούν το 33% του προγράμματος (προτάσεις που έχουν υποβληθεί και βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας) και σε όλους τους δείκτες είμαστε πάνω από το μέσο όρο της χώρας. Αυτό έφερε και τα συγχαρητήρια της ευρωπαϊκής επιτροπής, δόθηκαν για δύο λόγους: γιατί είμαστε πάνω από τους μέσους όρους και η χώρα έχει πρόβλημα, και γιατί δεν υπάρχουν ευρήματα στους ελέγχους που να είναι μεμπτά.
Κάνουμε χρηστή διαχείριση, είμαστε πολύ σωστοί τηρούμε τους κανόνες και πήραμε συγχαρητήρια κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα της περιφέρειας και της ειδικής διαχειριστικής αρχής γιατί έκανε πολύ καλή δουλειά» δήλωσε ο περιφερειάρχης με αφορμή τη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης που διεξήχθη στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία