Κούρδος βουλευτής και ανιψιός ιδρυτή του ΡΚΚ ζητά 16 ελληνικά νησιά

Κούρδος βουλευτής και ανιψιός ιδρυτή του ΡΚΚ ζητά 16 ελληνικά νησιά

Κούρδος βουλευτής και ανιψιός ιδρυτή του ΡΚΚ ζητά 16 ελληνικά νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 537 ΦΟΡΕΣ

Θα το περίμενε κανείς από τους ισλαμιστές, από τους κεμαλιστές και φυσικά από τους εθνικιστές της Τουρκίας να αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, όπως και δυστυχώς κάνουν.

Δεν θα το περίμενε ωστόσο σε καμία περίπτωση από έναν βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, αλλά συνέβη κι αυτό.

Βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) από τον Ιούνιο του 2015, πολιτικός που εκπροσωπεί την περιφέρεια του πολύπαθου Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά και... ανιψιός ενός εκ των ιδρυτών του PKK, ο Ζιγιά Πιρ έσπευσε να κατηγορήσει ανοιχτά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι... έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα σειρά νησιών που δεν της ανήκουν.

Με ένα μπαράζ από 13 αναρτήσεις στο Twitter, ο βουλευτής του HDP υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχωρήσει, με την ανοχή των κυβερνήσεων του ισλαμιστή Ερντογάν, στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Κατονόμασε μάλιστα ως «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» νησιά όπως είναι η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), οι Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), η Θύμαινα (Hursit) κ.ά.

Πηγή: topontiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Ορκίστηκε για 5η συνεχόμενη θητεία ο Βαγγέλης Κόττορος Δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγαθονήσι: Παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αγαθονήσι: Ένα μήνα χωρίς πλοίο νησί – Στα όριά τους οι κάτοικοι

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση ζητά ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Δήμαρχος Αγαθονησίου εξελέγη ξανά ο Ευάγγελος Κόττορος

Στην τελική φάση η μελέτη του έργου: «Επέκταση Λιμένα Αγαθονησίου»

Αγαθονήσι: Εκεί όπου ο χρόνος κυλάει με άλλη ταχύτητα