Έκθεση φωτογραφίας από την Δωδεκάνησο του 1940-1945

Έκθεση φωτογραφίας από την Δωδεκάνησο του 1940-1945

Έκθεση φωτογραφίας από την Δωδεκάνησο του 1940-1945

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 678 ΦΟΡΕΣ

Από το σύλλογο ΑΜΕΑ στο καφέ Ωβέρνη

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ρόδου και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ασκληπιάδες» διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στο ύπαιθρο χώρο του καφέ Ωβέρνη στην Μεσαιωνική Πόλη με θέμα «Η Δωδεκάνησος την περίοδο 1940-1945».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γίνουν γνωστά τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν την συγκεκριμένη περίοδο τα νησιά μας και να ανοίξει μία συζήτηση προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τον αγώνα των Δωδεκανήσιων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σύλλογος ΑΜΕΑ θα βραβεύσει ένα μέλος του συλλόγου του και Υπεύθυνο του ωδείου Correli κ. Σάββα Καρατζιά, άτομο με αναπηρία, και μέλος της ομάδας μπάσκετ σε καρότσι, ο οποίος θα παίξει μουσική με το συγκρότημα του και θα τιμηθεί για αυτήν του την προσπάθεια.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ασκληπιάδες», στοχεύουν με αυτήν την διοργάνωση να περάσουν στο κόσμο το μήνυμα, ότι συμβάλουν σε αυτήν την δράση ως απλοί πολίτες, ίσους με όλους, που προσπαθούν να συμμετέχουν σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, χωρίς να ασχολούνται μόνο με θέματα αναπηρίας.

Την εκδήλωση στηρίζουν το Εργατικό κέντρο Ρόδου, Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, φαρμακευτικός σύλλογος, ΙΝΚΑ Ρόδου και το τυπογραφείο Χατζηκαλήμερης Νίκος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 17.00 Έκθεση φωτογραφίας
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 11.00 - 17.00 Έκθεση φωτογραφίας
15.00 - 17.00 Συναυλία Ωδείου Corellli
17/00 Βράβευση Σάββα Καρατζιά

Η δραστηριότητα του συλλόγου
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ρόδου έχει ξεκινήσει κάποιες προσπάθειες, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν οι πολίτες τι σημαίνει άτομο με αναπηρίες, να πειστούν για τις ικανότητες που έχουν ως εργαζόμενοι και το βασικότερο να αναπτυχθεί περισσότερο ο τουρισμός αυτών των ανθρώπων στην Ρόδο. Για το λόγο αυτό, η την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ασκληπιάδες» έχει αναλάβει με ένα όχημα, την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, ειδικά των τουριστών, στην Ρόδο.

Ήδη, το 2015 μεταφέρθηκαν 960 άτομα με αναπηρίες στο νησί μας και μέχρι και τον Οκτώβρη του 2016, έχουν μεταφερθεί 1.565 άτομα.

Ο Σύλλογος Αμέα, είναι πρωτοπόρος σε αυτό το βήμα που κάνει σε όλη την Ελλάδα και έχει αναλάβει να παρέχει στους επισκέπτες με αναπηρικές δυσκολίες, όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την σωστή και ασφαλή μετακίνηση τους και οποιοδήποτε αναπηρικό είδος για την καλύτερη παραμονή τους στην Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ