Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους τρεις πατριώτες, μαθητές του Βενετοκλείου Γυμνασίου

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους τρεις  πατριώτες, μαθητές του Βενετοκλείου Γυμνασίου

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους τρεις πατριώτες, μαθητές του Βενετοκλείου Γυμνασίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 534 ΦΟΡΕΣ

90 χρόνια μετά το κατέβασμα της Ιταλικής σημαίας από τον ιστό του εκπαιδευτηρίου 1926-2016

Ο Δήμος Ρόδου και η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου διοργανώνουν, στο πλαίσιο της φετινής Γιορτής της Σημαίας του Καζουλείου Γενικού Λυκείου Ρόδου, τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους τρεις πατριώτες μαθητές του παλαιού Βενετοκλείου Γυμνασίου που το έτος 1926 – μεσούσης της ιταλικής κατοχής – κατέβασαν την ιταλική αποικιοκρατική σημαία από τον ιστό του εκπαιδευτηρίου και ύψωσαν στη θέση της την Ελληνική.

Γαβριήλ Ιωάννου Χαρίτος (1907 - 1990)Γαβριήλ Ιωάννου Χαρίτος (1907 - 1990)

Πρόκειται για τους Γαβριήλ Ιωάννου Χαρίτο (1907 – 1990), από τη Σύμη, μετέπειτα δικηγόρο, πρώτο εκλεγμένο Δήμαρχο Ρόδου και αργότερα Βουλευτή Δωδεκανήσου, Νικήτα Γεωργίου Παχωπό (1907 – 1972), επίσης από τη Σύμη, μετέπειτα χημικό και Γεώργιο Βασιλείου Χαλκιά (1907 – 1978), από τα Σπόα της Καρπάθου, μετέπειτα δάσκαλο.

Νικήτας Γεωργίου Παχωπός (1907 - 1972)Νικήτας Γεωργίου Παχωπός (1907 - 1972)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9:00 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου παρουσία του Δημάρχου της Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Νίκου Κωνσταντινίδη, της Διευθύντριας του Λυκείου κ. Μαριέττας Βογιατζή και των αρχών της Δωδεκανησιακής πρωτεύουσας.

Γεώργιος Βασιλείου Χαλκιάς (1907 - 1978)Γεώργιος Βασιλείου Χαλκιάς (1907 - 1978)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε με την υποβολή, από τις αρχές ήδη του διανυομένου έτους, σχετικής πρότασης από τον Σύμβουλο Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου κ. Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη προς την Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία της Ρόδου η οποία και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ. της.

Ακολούθησε η εκδήλωση του ενδιαφέροντος του Δήμου Ρόδου και η κινητοποίηση του Καζουλλείου Λυκείου Ρόδου ώστε να διοργανωθούν όσο το δυνατόν αρτιότερα οι τελετές.

Το παλαιό κτίριο του Βενετοκλείου Γυμνασίου Ρόδου, νυν Καζούλειο Λύκειο ΡόδουΤο παλαιό κτίριο του Βενετοκλείου Γυμνασίου Ρόδου, νυν Καζούλειο Λύκειο Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion