Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 454 ΦΟΡΕΣ

Στις 11 η ώρα θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στο Μανδράκι

Κορυφώνονται σήμερα και στη Ρόδο, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 76η εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» με τη μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης.

Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει συγκεκριμένα τα εξής:
Ώρα 10:15:
- Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου
- Εκφώνηση πανηγυρικού από την κ. Στέλλα Βουτσά, διδάκτορα Λογοτεχνίας και καθηγήτρια στο Λύκειο Αφάντου
- Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδας
Ώρα 11:00:
- Παρέλαση
Ώρα 20:30:

- Μουσική παράσταση με τίτλο « Λες και ήταν χθες» στο δημοτικό θέατρο
Σημειώνεται ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Κατά τη χτεσινή μέρα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Μήνυμα Χ. Κόκκινου
Με αφορμή τον εορτασμό της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ - 28η Οκτωβρίου 1940, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος απέστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Το μήνυμα του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 παραμένει διαχρονικό και με καθολική ισχύ στις σελίδες της ελληνικής Ιστορίας.

Οφείλουμε όλοι να διδαχτούμε από το απαράμιλλο θάρρος και την αυταπάρνηση των προγόνων μας που αγωνίστηκαν για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον.

Οφείλουμε όλοι να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να εμπνευστούμε από τα θετικά μηνύματα που εκπέμπει η Ιστορία της πατρίδας μας.
Να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον γιατί η Ελλάδα που οραματιζόμαστε και θέλουμε πρέπει να πρωτοπορεί, να ανταγωνίζεται αποτελεσματικά τις άλλες χώρες και να μη στηρίζεται μόνο στις δόξες του παρελθόντος.
Με ενότητα και αγώνα τιμάμε τους ήρωες του έπους του 1940 και αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών.»

Στην Κω ο Β. Υψηλάντης
Στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν στην Κω, θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο τ. Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης.

Με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας του προέβη στην ακόλουθη δήλωση: " Έχω την τιμή να εκπροσωπώ τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην ακριτική μας Κω. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές και τους ηρωικά πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Σήμερα με καρτερικότητα και ελπίδα αντιμετωπίζουμε τη συνεχιζόμενη και επιτεινόμενη οικονομική κρίση, αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια επιβολής ολοκληρωτικών και ακραίων αντιλήψεων και είμαστε έτοιμοι να αναχαιτίσουμε κάθε εξωτερική επιβουλή και επιδίωξη. Ακολουθούμε τα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες οι Έλληνες έδωσαν μάχες και κέρδισαν."

Στην Κω και ο Β. Καλοπήτας
Κατά τη σημερινή ημέρα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Κώ, την Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φωτεινή Γεννηματά θα εκπροσωπήσει ο κ. Βάιος Καλοπήτας Αν. Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ.

Με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας του προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μας θυμίζει την άρνηση της Ελλάδας στις Ιταλικές αξιώσεις , μας θυμίζει επίσης πως η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη.

Η 76η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, βρίσκει την Ελλάδα σε κατάσταση όπου οι γειτονικές χώρες εγείρουν αξιώσεις. Την βρίσκει σε μια περίοδο που η κοινωνία διχάζεται και η δημοκρατική λειτουργία βάλλεται από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες.

Οι Έλληνες μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα , να κατοχυρώσουμε την εθνική ενότητα , να δώσουμε ελπίδα στη νεολαία.».

Από τις καταθέσεις που έγιναν χθες στο βωμό της πατρίδαςΑπό τις καταθέσεις που έγιναν χθες στο βωμό της πατρίδας

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου