Μόνο 19 κρουαζιερόπλοια το Νοέμβριο στη Ρόδο

Μόνο 19 κρουαζιερόπλοια το Νοέμβριο στη Ρόδο

Μόνο 19 κρουαζιερόπλοια το Νοέμβριο στη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3075 ΦΟΡΕΣ

Τον Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσουν δύο

Με 717 επιβάτες κατέπλευσε χτες το πρωί στη Ρόδο το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «Seven Seas Explorer» της εταιρίας Regent Seven Seas προσεγγίζοντας για πρώτη φορά στο λιμάνι μας.

Αν και δεν κατατάσσεται στα μεγαθήρια της κρουαζιέρας ( έχει μήκος 224 μέτρα) εντούτοις είναι ένα από τα πολυτελέστερα πλοία καθώς φιλοξενεί υψηλής εισοδηματικής στάθμης τουρίστες αποκλειστικά σε σουίτες τις οποίες διαθέτει.

Το κρουαζιερόπλοιο με 547 άτομα πλήρωμα ήρθε γεμάτο χτες στη Ρόδο, προερχόμενο από τη Μύκονο, με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 5 το απόγευμα για τη Λεμεσό.
Το κρουαζιερόπλοιο παραδόθηκε τον Ιούλιο έχοντας κοστίσει περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει έξι gourmet εστιατόρια, ένα τεράστιο Canyon Ranch Spa Club καθώς και ένα μεγάλης χωρητικότητας εντυπωσιακό θέατρο.

Το κρουαζιερόπλοιο κινείται από έναν συνδυασμό κινητήρων diesel και ηλεκτροκινητήρων, που καθιστά το πλοίο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων.
Κατά τη χτεσινή πρώτη προσέγγιση του πλοίου στη Ρόδο, το πρακτορείο Carayanides Travel και η πλοιοκτήτρια εταιρία διοργάνωσαν τελετή υποδοχής στην οποία έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και καλωσόρισμα από τις τοπικές αρχές.

Το πρόγραμμα κατάπλου για Νοέμβριο και Δεκέμβριο
Σε ότι αφορά τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ρόδου θα πρέπει να επισημανθεί ότι πέφτει πλέον η αυλαία της φετινής χρονιάς καθώς σταδιακά μειώνεται η κίνηση και λιγοστεύουν οι κατάπλοι.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Νοέμβριο θα καταπλεύσουν στη Ρόδο μόλις 19 κρουαζιερόπλοια, τα οποία όμως λόγω του μεγάλου μεγέθους τους θα μεταφέρουν και αυξημένο αριθμό τουριστών, καθώς τέτοια εποχή οι πληρότητες αγγίζουν το 100%.

Τον επόμενο μήνα θα επισκεφτεί τη Ρόδο και ένα ακόμα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο το Viking Sea της εταιρίας Viking Ocean Cruises.

Πρόκειται για ένα ακόμα στολίδι στο χώρο της κρουαζιέρας μήκους 227 μέτρων που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 930 επιβάτες σε 465 καμπίνες ενώ διαθέτει 550 άτομα πλήρωμα.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο «βαπτίστηκε» στον ποταμό Τάμεση σε μία εντυπωσιακή τελετή διαθέτει 14 πατώματα, και είναι κατασκευασμένο και διακοσμημένο σύμφωνα με τη σκανδιναβική αισθητική.
Στο λιμάνι της Ρόδου θα καταπλεύσει στις 9 Νοεμβρίου προερχόμενο από τη Μύκονο με αναχώρηση στις 6 το απόγευμα για τη Λεμεσό.

Όσο για το Δεκέμβριο, η κίνηση στην κρουαζιέρα θα είναι ελάχιστη καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόλις δύο κρουαζιερόπλοια. Το ένα από αυτά είναι το Viking Sea που θα καταπλεύσει την 1η Δεκεμβρίου στις 8 το πρωί προερχόμενο από τη Λεμεσό με αναχώρηση στις 6 το απόγευμα για τη Μύκονο καθώς και το Magnifica που αναμένεται στις 13 του μήνας στις 9 το πρωί επίσης από τη Λεμεσό, έχοντας προορισμό το Ηράκλειο.
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα κατάπλου του Νοεμβρίου έχει ως εξής:

To Viking Sea

To Seven Seas Explorer

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό