Ταξίδι στη γη των κάστρων

Ταξίδι στη γη των κάστρων

Ταξίδι στη γη των κάστρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Από το 1ο Λύκειο Καλύμνου

Αποστολή του 1ου Γ.Ε.Λ. Καλύμνου πραγματοποίησε την προβλεπόμενη επίσκεψη στην Αυστρία, χώρα-εταίρο στα πλαίσια του έργου i-Deal του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Οι καθηγητές, Στάθης Κλήμης, Διονύσης Τρικοίλης, Ειρήνη Πουγούνια, και οι μαθήτριες, Αγάπη Σδρέγα, Μαριανίκη Πετράκη, Χαρούλα Μίχα ταξίδεψαν στην κωμόπολη Oberpullendorf της επαρχίας Burgenland το διάστημα από την 1η ως την 8η Οκτωβρίου.

Κατά την παραμονή μας οι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν διδασκαλίες σε μαθήματα της ειδικότητάς τους ενώ οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με τη διαμόρφωση των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν και ολοκληρωθούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την τελική συνάντηση των ομάδων στη Mulhouse της Γαλλίας και στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Εκπρόσωποι μαθητών από τις 6 χώρες-εταίρους θα εργαστούν στη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης – γραφείου ταξιδίων που θα προβάλλει τις ομορφιές του κάθε τόπου και θα προσφέρει πακέτα διακοπών.

Παράλληλα, διαμορφώθηκαν τέσσερις «ομάδες πίεσης» (pressure groups), οι οποίες θα στήσουν εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο˙ οι Ελληνίδες μαθήτριες έχουν εμπλακεί στην ομάδα ευαισθητοποίησης σε θέματα ρατσισμού/ σχολικού εκφοβισμού.

Το σχολείο BAK-HAS Oberpullendorf είναι σχολείο τεχνικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων. Διαθέτει άριστες κτηριακές εγκαταστάσεις, με πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και άνετους κοινόχρηστους χώρους που θυμίζουν περισσότερο ιδιωτική οικία παρά δημόσιο σχολείο.

Οι μαθητές διακρίνονται για την πειθαρχία, την ευγένεια και τη συνεργατικότητα κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών ενώ σε όλο το σχολείο επικρατεί μία χαρακτηριστική και υποδειγματική ηρεμία που ενθαρρύνει τον διδακτικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας οι υπεύθυνοι του αυστριακού σχολείου διοργάνωσαν επίσκεψη στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα, στο «σιδηρούν παραπέτασμα» καθώς και στο παραμυθένιο κάστρο Güssling. Η ελληνική αποστολή αναχώρησε από τη χώρα πλήρης όμορφων εικόνων, συγκινημένη με τη θέρμη και την αγάπη που μας έδειξαν οι αυστριακοί συνάδελφοί μας.

Για την τόσο επιτυχημένη επίσκεψη οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στη συντονίστρια του προγράμματος για το αυστριακό σχολείο, κυρία Sigrid Murschenhofer, το διευθυντή του σχολείου, κύριο Robert Friedl, και στις συναδέλφους, κυρίες Herta Pichler, Michaella Hellmann, Ingrid Peterszel, Stefanie Fleck. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε σύντομα να ιδωθούμε!


Επιχείρηση
Υπεύθυνοι καθηγητές

Νότα Φράγκου, Στάθης Κλήμης

Μαθητές
Βαγγελιώ Καλογεράκη
Παναγιώτης Κουκιαϊνης
Τζούλια Παπανικόλα
Χαρούλα Μίχα
Κατερίνα Κουφού

Σχολικός εκφοβισμός
Υπεύθυνοι καθηγητές

Άννα Πάου, Ευδοκία Πλάτση, Γιάννης Μάγκος

Μαθητές
Ιπποκράτης Ρούσσος
Δημήτρης Μαμάκας
Καλλιόπη Χριστοδούλου
Κασσιανή Τσουνιά
Άννα Βασιλειάδη
Πετρούλα Κουτσουράη
Κατερίνα Κυπραίου
Αγάπη Σδρέγα
Μαρία Πετράκη
Μιχάλης Ροδίτης
Χαρούλα Μίχα

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα