Σεμινάρια επιμόρφωσης  για τεχνικούς ασφαλείας

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η αναπτυξιακή του εταιρία Δ.ΕΤ.Α.Π. και το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε. ανακοινώνουν τη διεξαγωγή των τελευταίων για το 2016 σεμιναρίων επιμόρφωσης εργοδοτών για να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στη Ρόδο το Δεκέμβριο και αφορούν τόσο τις επιχειρήσεις Γ’ κατηγορίας-Χαμηλή επικινδυνότητα (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) όσο και τις επιχειρήσεις Β’ κατηγορίας –Υψηλή επικινδυνότητα (αλουμινοκατασκευές-ξυλουργεία, οικοδομικές εργασίες, επισκευές ηλεκ. συσκευών, συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιεία – ζαχαροπλαστεία, παραγωγή τροφίμων κτλ).

Σημειώνεται ότι στους εργοδότες που  έχουν δηλωθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ότι θα ασκήσουν οι ίδιοι καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας, τους παρέχεται ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία της δήλωσης προκειμένου να έχουν ολοκληρώσει την επιμόρφωσή τους. Διαφορετικά είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας από εξωτερικό πρόσωπο ή υπηρεσία (ΕΞ.Υ.Π.Π.) μέχρις ότου επιμορφωθούν.

Η κατάρτιση για τη Γ’ κατηγορία διαρκεί 10 διδακτικές ώρες, θα υλοποιηθεί σε 2 ημέρες με συνολικό κόστος 70€ ενώ για τη Β’ κατηγορία διαρκεί 35 διδακτικές ώρες, θα υλοποιηθεί σε 7 ημέρες με συνολικό κόστος 130€. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό επιμόρφωσης για να δηλωθούν ως Τεχνικοί Ασφαλείας στην επιχείρησή τους με την προϋπόθεση της ανελλιπούς παρακολούθησής του σεμιναρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά θα έχουν όσοι καταθέσουν το έντυπο της αίτησης (διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.detap.gr και www.ebed.gr  καθώς και στα γραφεία της ΔΕΤΑΠ και του ΚΕΚ) συνοδευόμενο από τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και την προκαταβολή 50€, το αργότερο έως την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14:00. Εφόσον οι αιτήσεις υπερβαίνουν το μέγιστο αριθμό καταρτιζομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης

Προγραμματισμός σεμιναρίων Γ’ κατηγορίας

Σαβ 3 & Κυρ 4 Δεκεμβρίου πρωί

Δευ 12 & Τρι 13 Δεκεμβρίου απόγευμα

Προγραμματισμός σεμιναρίου Β’ κατηγορίας

Δευ 5 έως Κυρ 11 Δεκεμβρίου απόγευμα

Πληροφορίες, κατάθεση αιτήσεων & προκαταβολής:

Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου – ΔΕΤΑΠ, Γρηγορίου Λαμπράκη 8 (κτήριο Επιμελητηρίου  Α’ όροφος), Ρόδος, 8:00-15:00 τηλ: 2241044280, 2241044288

ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, Πάρκο Ροδίνι (Α’ όροφος) Ρόδος, 8:30-15:30 τηλ: 2241070615