Θα επεκταθεί  το αεροδρόμιο της Λέρου

Σειρά  συναντήσεων για την επίλυση σημαντικών θεμάτων είχε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του στην Αθήνα στις 31.10 και 1.11.2016.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Ο Δήμαρχος Λέρου είχε συνάντηση με τον Δ/ντη του Υπουργού Εσωτερικών και την σύμβουλό του, Κα Παντιώρα, για την πορεία πρόσληψης των δυο (2) μόνιμων θέσεων ΠΕ Οικονομικού και ΠΕ Βρεφονηπιοκόμων, οι οποίες έχουν ζητηθεί από τον Δήμο μας, ενώ συζητήθηκε και το μείζον θέμα των αποζημιώσεων από τη θεομηνία που έπληξε τη Λέρο προ δυο ετών.

2. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της AEGEAN για επιχειρησιακά θέματα κ. Θ. Μάρκου, προκειμένου να ενημερωθεί για τη μείωση των αεροπορικών δρομολογίων, ασκώντας πιέσεις για το θέμα, αφού η AEGEAN – OLYMPIC AIR θα εξυπηρετεί τους πολίτες της Λέρου για τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά των προβλημάτων που παρουσιάζονται λόγω φυσικών εμποδίων κατά την προσγείωση – απογείωση των αεροσκαφών, με αποτέλεσμα, εκτός από τις ακυρώσεις δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, να δημιουργείται και πρόβλημα πληρότητας θέσεων των αεροσκαφών.

3. Σχετικά με το παραπάνω, ο Δήμαρχος Λέρου είχε σύσκεψη με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κ. Κ. Λιντζεράκο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, για το θέμα των αεροπορικών δρομολογίων και των προβλημάτων που παρουσιάζονται, θέτοντας συζήτηση για την άμεση έναρξη διαδικασιών από όλους τους εμπλεκόμενους, για την αφαίρεση των φυσικών εμποδίων, την επέκταση του αεροδιαδρόμου προς τη θάλασσα και την εν γένει βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου. Μετά το πέρας της σύσκεψης συμφωνήθηκε η άμεση συλλογή όλων των απαιτούμενων στοιχείων εκ μέρους της ΥΠΑ καθώς και την συνάντηση εντός Νοεμβρίου 2016 μεταξύ Δημάρχου Λέρου, Διοικητή ΥΠΑ, εκπροσώπου AEGEAN AIR, για την άμεση έναρξη υλοποίησης διαδικασιών του έργου.

4. Τέλος ο Δήμαρχος Λέρου συναντήθηκε με τον Δ/ντη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Ο. Καμπόλη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Λέρου, την αδειοδότηση πλωτής εξέδρας για το 2017, την επίσπευση διαδικασιών κατασκευής Τουριστικού Καταφυγίου Αλίντων, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας.