Μ. Κόνσολας: «Αν δεν δικαιούται η Ρόδος να φιλοξενεί τμήματα τουριστικών σπουδών, τότε ποιος δικαιούται;»

Μ. Κόνσολας: «Αν δεν δικαιούται η Ρόδος να φιλοξενεί τμήματα τουριστικών σπουδών, τότε ποιος δικαιούται;»

Μ. Κόνσολας: «Αν δεν δικαιούται η Ρόδος να φιλοξενεί τμήματα τουριστικών σπουδών, τότε ποιος δικαιούται;»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου

Το θέμα της ίδρυσης τμήματος διοίκησης τουρισμού και αγγλόφωνων τμημάτων τουριστικών σπουδών με έδρα τη Ρόδο, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα.

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε για ακόμη μία φορά, τον επίκαιρο χαρακτήρα του θέματος και ότι θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση από την κυβέρνηση για την ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού, η οποία βρίσκεται σε αναμονή από το Νοέμβριο του 2014.

Απευθυνόμενος στην Αν. Υπουργό, κα. Αναγνωστοπούλου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με την καθυστέρηση αυτή ακυρώνεται η «συνέχεια του κράτους» και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καθώς τέθηκε στο περιθώριο τόσο η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και η ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων της περιοχής να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Το καθολικό αυτό αίτημα όλων των φορέων της Δωδεκανήσου και του νησιού στηρίζεται στη γενικότερη βούληση για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα. Ο κ. Κόνσολας, επισήμανε, μάλιστα, στην ομιλία του ότι είχε καταθέσει το Νοέμβριο του 2015 πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα, χωρίς, όμως, να υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι ένα πρόβλημα που αφορά στη χώρα γενικότερα, τη μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν υπάρχει ΑΕΙ τουρισμού, μια χώρα όπου έχουμε θέσει τον τουρισμό ως προμετωπίδα ανάπτυξης και προοπτικής εξόδου από την κρίση. Εκείνη η προσπάθεια καθυστέρησε, λοιπόν, δύο χρόνια τώρα και δυστυχώς πάλι, βρισκόμαστε σε αδιέξοδη κατάσταση».

Ο Μάνος Κόνσολας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι, μεθοδικά και με συνέπεια ακυρώνει την προοπτική ίδρυσης αυτών των σχολών με έδρα τη Ρόδο. Επίσης, έγινε φανερό ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών σχολών ΑΣΤΕ που ανήκουν στο Υπουργείο Τουρισμού και όχι η στήριξη και η αναβάθμιση των σπουδών για τον τουρισμό του Δημόσιου Πανεπιστημίου, το οποίο, αν δεν διαθέτει εξωστρέφεια, τότε δεν θα μπορέσει να σταθεί στον ανταγωνισμό και να κινηθεί σύστοιχα με την εποχή του.

«Η αγορά, λοιπόν, θέλει ανωτατοποίηση στις σχολές τουρισμού, να υπάρχει ΑΕΙ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν υπάρχει. Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να το κάνει αυτό; Έχετε αποφασίσει αν θα γίνει σχολή τουρισμού ΑΕΙ ή όχι;», επισήμανε ο Βουλευτής.

Η Υπουργός, κα. Αναγνωστοπούλου, απέφυγε να απαντήσει για την ίδρυση τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στη Ρόδο. Εκδήλωσε, όμως, την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μετεξέλιξη της ΑΣΤΕΡ και της ΑΣΕΑΝ σε ΑΕΙ χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»