«Να υπάρξει μέριμνα για μόνιμη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.» ζητάει ο Χ. Κόκκινος

«Να υπάρξει μέριμνα για μόνιμη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.» ζητάει ο Χ. Κόκκινος

«Να υπάρξει μέριμνα για μόνιμη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.» ζητάει ο Χ. Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 178 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ενόψει της έναρξης της χειμερινής - αντιπλημμυρικής περιόδου, είχε συνάντηση εργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ι. Καπάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο κ. Χ. Κόκκινος ενημέρωσε τον κ. Καπάκη για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, τις δράσεις πρόληψης από την Π.Ν.Αι. (ενημέρωση κοινού για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινόμενων, παρεμβάσεις σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, σε χειμάρρους, σε φρεάτια κ.λπ.) και έγινε αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε από τον κ. Καπάκη να υπάρχει οικονομική ή υλική ενίσχυση στην Π.Ν.Αι. για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, διότι απαιτούνται συνεχείς ενέργειες για την αντιμετώπιση των έκτακτων και ακραίων φυσικών φαινομένων. Επίσης ζήτησε η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γιατί η συμβολή της στα θέματα Πολιτικής Προστασίας είναι σημαντική. Η ανάγκη για νησιωτικές πολιτικές στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας είναι αυξημένη. Οι τοπικές δυνάμεις καταθέτουν τον καλύτερό τους εαυτό και περιμένουν την αρωγή της Κυβέρνησης.

Ο κ. Καπάκης θα εξετάσει τα αιτήματα που κατέθεσε ο κ. Χ. Κόκκινος και στο μέτρο που του επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας θα υπάρξει ικανοποίησή τους, ενώ συμφωνήθηκε η από κοινού δράση ενημέρωσης των πολιτών για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Θα υπάρξει -εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος- περιοδεία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή μας και η εκδήλωση για θέματα αρμοδιότητάς του σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας.

Τέλος, συζητήθηκε το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης με βάση την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, η ταχύτατη κινητοποίηση και άριστος συντονισμός.

Διαβάστε ακόμη

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα