Αισιόδοξος ο δήμαρχος για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Αισιόδοξος ο δήμαρχος για  την πολιτιστική πρωτεύουσα

Αισιόδοξος ο δήμαρχος για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 430 ΦΟΡΕΣ

Στην τελική ευθεία η διαδικασία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία με την ανάδειξη της πόλης που θα χαρακτηριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, και η Ρόδος με την υποψηφιότητά της βρίσκεται πολύ κοντά στο να είναι η νικήτρια.

Μάλιστα ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος εξέφρασε χτες τη βεβαιότητα ότι η Ρόδος θα κερδίσει τον τίτλο όπως είπε χαρακτηριστικά, αν και παραδέχτηκε ότι η διαδικασία θα είναι δύσκολη.
Παρ΄όλα αυτά ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι η δουλειά που έγινε από τις ομάδες που συγκροτήθηκαν και εργάζονται σκληρά όλο αυτό το διάστημα, είναι πολύ καλή ενώ προχτές πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συνάντηση εργασίας των μελών τους.

Πάντως ο δήμαρχος τόνισε ότι την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Ρόδο πενταμελής ομάδα τεχνοκρατών που θα επισκεφτεί… μυστικά το νησί προκειμένου να δει από κοντά σημεία της πόλης που επέλεξε να γνωρίσει για να σχηματίσει συγκεκριμένη άποψη.

Η ακριβής ώρα και μέρα άφιξής τους είναι άγνωστη για ευνόητους λόγους, όπως και τα σημεία επίσκεψής τους, ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο τηρείται το πρόγραμμα που έχει κατατεθεί στο φάκελο της υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο είναι ήδη έτοιμο το bid book έκτασης 100 σελίδων που ετοίμασαν οι ομάδες εργασίας το οποίο θα αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το πρωί της 10ης Νοεμβρίου.
Η μεγάλη όμως δοκιμασία για τη Ρόδο θα είναι η διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα ενώπιον της ειδικής επιτροπής των τεχνοκρατών.

Συγκεκριμένα μία δεκαμελής αντιπροσωπεία από τη Ρόδο θα βρεθεί στην πρωτεύουσα για να παρουσιάσει στην επιτροπή των τεχνοκρατών την υποψηφιότητα της πόλης.
Εκεί και ενώπιον των 12 τεχνοκρατών της επιτροπής οι τρεις πόλεις που έφτασαν στην τελική φάση θα δώσουν τη μάχη για να επικρατήσουν ώστε μία από αυτές να ανακηρυχτεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Στην ουσία εκείνη τη μέρα οι υποψήφιες πόλεις θα τα δώσουν όλα για όλα, και η μάχη θα είναι δύσκολη όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος, όμως αν η Ρόδος κατακτήσει τον τίτλο τότε αυτό το γεγονός θα προσφέρει πολλά στην πόλη.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»