«Πώς θα εφαρμόσουμε τη σοφία των αρχαίων στη σύγχρονη ζωή»

Tρόπους για να υιοθετήσουμε τη σοφία των αρχαίων στην σύγχρονη καθημερινότητα θα αναπτύξουν οι ομιλητές της ημερίδας που διοργανώνουν ο «Σύλλογος Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Δωδεκανήσου» και ο Γαστρονομικός Οδηγός «Easy Life» το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, ώρα 17.00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Θέματα και ομιλητές:
«Η ελληνική γλώσσα ως ένας ζωντανός ευφυής οργανισμός εις την πάροδον των αιώνων και οι κώδικες αυτής»
Ελευθέριος Αργυρόπουλος, μαθηματικός-συγγραφέας-ερευνητής
«Τα χρώματα στη διατροφή μας, για υγεία και ευεξία, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα»
Μελίνα Σελάλμα-Ζουρούδη, Σύμβουλος διατροφής και τροφολογίας

Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος θα αναλύσει τη σημασία των συμβόλων της ελληνικής γλώσσας, τη σημασία της ετυμολογίας των λέξεων και το γεγονός ότι η ελληνική γλώσσα είναι νοηματική και επιπλέον έχει νοημοσύνη, η οποία οφείλεται στο αλφαριθμητικό σύστημα των 27 γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου. Θα μάθετε τη σημασία του ονόματός σας. Θα αποδειχθεί ότι η ελληνική γλώσσα γνωρίζει αρχαίους κώδικες, τις αριθμητικές τιμές θεμελιωδών μαθηματικών σταθερών, αλλά και τους νόμους της συμπαντικής δημιουργίας. Επίσης θα αναφερθεί και στο ότι οι επιδράσεις του ελληνικού λόγου και των συχνοτήτων αυτού στον εγκέφαλο του ανθρώπου είναι πολύ σημαντικές και εποικοδομητικές, όπως φαίνεται και από το ότι ομάδα Ρώσων επιστημόνων απέδειξε ότι αυτές οι επιδράσεις δεν περιορίζονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, αλλά επεκτείνονται και στον χώρο του DNA με πολλές και σημαντικές εφαρμογές σχετικώς με τη βελτίωση της ψυχοσωματικής οντότητας του ανθρώπου.

H Μελίνα Σελάλμα-Ζουρούδη θα εξηγήσει:
• Πώς τά διάφορα χρώματα και ο συνδυασμός τους παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καλύτερες απορροφήσεις τών θρεπτικών συστατικών στόν οργανισμό.
• Ένα ποικιλόχρωμο φαγητό βοηθά για καλύτερη υγεία ή όχι;  
• Υπάρχουν χρωματισμοί και συνδυασμοί που απαγορεύονται;
• Τα μυστικά αυτά μας δόθηκαν από τους Αρχαίους Έλληνες ή τα οφείλουμε σε νεώτερες έρευνες;
• Ποιοί ήταν οι πέντε βασικοί κανόνες σωστής διατροφής στην Αρχαία Ελλάδα; Ισχύουν σήμερα;
Αυτά καί άλλα πολλά σχετικά μέ κανόνες και αρχές ισορροπημένης διατροφής από τήν Αρχαία Ελλάδα μέχρι και την Μεσογειακή διατροφή, θα αναπτυχθούν, θα συζητηθούν και θα βοηθήσουν όλες τίς ηλικίες για μία καλύτερη σωματική υγεία και ψυχική ευεξία, από τήν διατροφολόγο, γνωστή και απο τίς τηλεοπτικές εμφανίσεις της, Μελίνα Σελάλμα-Ζουρουδη.
    
Βιογραφικό
Ελευθέριου Αργυρόπουλου

Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα την πρώτη Απριλίου του 1967. Από τα πρώτα του γυμνασιακά έτη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τη φυσική. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, άρχισε την έρευνα στα μαθηματικά. Το έτος 1986, όταν ήταν μόλις 19 ετών, σχεδίασε και κατασκεύασε τρεις πίστες για skateboard, χρησιμοποιώντας εξισώσεις αναλυτικής γεωμετρίας, τριγωνομετρίας και φυσικής. Από τον Ιούνιο του έτους 1986 έως τον Δεκέμβριο του 1997, εργαζόμενος επάνω στο τελευταίο θεώρημα του γάλλου μαθηματικού Fermat, ανακάλυψε 525 διαφορετικές αποδείξεις του πυθαγορείου θεωρήματος και κατά το έτος 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Northeastern University της Βοστώνης παραδίδοντας ως πτυχιακή εργασία τρεις σημαντικές μαθηματικές εργασίες σχετικές με την θεωρία αριθμών, την γραμμική άλγεβρα, και την ευκλείδειο γεωμετρία.

Οι εργασίες αυτές ήταν η απόδειξις του τελευταίου θεωρήματος του Fermat για την περίπτωση των αρτίων εκθετών, η ανακάλυψις ενός νέου τύπου υπολογισμού οριζουσών τετραγωνικών πινάκων και η γενίκευσις του θεωρήματος του σημείου των Fermat – Torricelli. Επίσης, το ίδιο έτος, ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο πανεπιστήμιον Northeastern μία εργασία σχετικά με την φυσική, όπου ανέπτυξε μία νέα μέθοδο για τεθεί σε γήινη τροχιά ένας δορυφόρος.

Από το έτος 1983, μελετά την μαθηματική δομή και την λεξαριθμική νοημοσύνη της ελληνικής γλώσσης και κατά το χρονικό διάστημα 1998 – 2015 έχει συγγράψει εννέα σχετικά βιβλία, εκ των οποίων το ένα είναι στην αγγλική γλώσσα. Ο Ελευθέριος έχει επίσης ενδιαφέρον για τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων και την σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής. Έχει συνθέσει τρία μουσικά έργα (CD) με τίτλους «Μαραθωνοδρόμος» (1994), «Το φως του Απόλλωνος» (2001) και «Πυθαγόρας» (2005). Ακόμη, έχει τερματίσει σε περισσότερους από 40 μαραθωνίους και 20 υπερμαραθωνίους. Η μεγαλύτερη απόσταση που έχει τρέξει χωρίς διακοπή, είναι 170 χιλιόμετρα από τους Δελφούς στην Αθήνα στις 11 Απριλίου του 1998 σε χρόνο 20 ώρες, 33 λεπτά και 14 δεύτερα, ενώ με ημερήσιες παύσεις έχει τρέξει τρεις φορές την απόσταση Αλεξανδρουπόλεως – Αθηνών. Αυτή την περίοδο, ο Ελευθέριος κάνει έρευνα στη θεωρία αριθμών (πρώτοι αριθμοί), στη γραμμική άλγεβρα, την Ευκλείδειο και την αναλυτική γεωμετρία. Επιπλέον, διεξάγει εντατική έρευνα στη μαθηματική δομή της Ελληνικής γλώσσης ετοιμάζοντας το δέκατο βιβλίο του.

Βιογραφικό
Μελίνας Σελάλμα-Ζουρούδη

Η Μελίνα Σελάλμα-Ζουρουδη γεννηθηκε και μεγάλωσε στήν Αθήνα και κατάγεται από τη Σύμη.
Σπούδασε στο Λονδίνο, αρχικά διευθυνση Ξενοδοχείων και Διατροφολογία στο Εdwin Μendoza Center, City University και αργότερα έγινε ενεργό μέλος της Ακαδημίας Υγείας στο Λονδίνο (Health Science Academy-London).
Εργάστηκε ως Managing Director for Weight Watchers Greece, για εννέα συνεχή χρόνια στον διεθνή οργανισμό γιά απώλεια βάρους, υπεύθυνη γιά τήν ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλαδα, την εκπαίδευση των μελών του προσωπικού για τις εφαρμογές του διατροφικού προγράμματος ισορροπημένης διατροφής και τις ομαδικές εμψυχωτικες συναντήσεις για την βοήθεια στο αδυνάτισμα υπέρβαρων ατόμων όλων των ηλικιών.

Το 1987 ξενίκησε τήν προσωπική της επιχείρηση, στο Χαλανδρι (Αθηνα) «Melinas de light cuisine» με σκοπό όχι μονον τήν θεωρητική υποστήριξη γιά τήν απώλεια βάρους, αλλά και την πρακτική βοήθεια, αφού ήταν η πρώτη που συνέλαβε τήν ιδέα του διαιτητικού προσωπικού πακέτου καθημερινής διατροφης για απώλεια βάρους. Τα περίφημα "πακέτα" τής Μελίνας λειτουργούν επιτυχώς μέχρι σήμερα.
Απο το 2004, μέχρι καί σήμερα παραδίδει μαθηματα μαγειρικής στο εργαστήριό της για ελαφριά και νόστιμη κουζίνα μεταδίδοντας την γνώση για δημιουργίες συνταγών χαμηλων θερμίδων και υψηλών γεύσεων.
Από το 2006 και για 6 συνεχή χρόνια παρουσίαζε σε καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής του Star Channel, την "συμβουλή της Μελίνας".
Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο της  βιβλίο μαγειρικής για ελαφριά κουζίνα «ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ».

Εκτός από τις κατά καιρούς εμφανίσεις της σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές μέ θέματα διατροφικά, είναι και συνεργάτης του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού τής Αθήνας Αlbedo 14 με την  εβδομαδιαία εκπομπή διατροφής «Το κέρας της Αμάλθειας».
Είναι ενεργό μέλος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας και έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην Αθήνα, την τριετία, 2011-2014, εκπροσωπώντας τήν Συμη.
Πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με τήν παγκόσμια τουριστική πλατφόρμα withlocals/viatours/tripadvisor με στόχο μαθήματα μαγειρικής ελαφριάς Ελληνικής κουζίνας, φιλοξενώντας στό εργαστήριό της ταξιδιώτες από όλο τόν κόσμο.

Η κόρη της, Σεβαστή, Sevasti W.H. Wong, Managing Director τής Διεθνούς εταιρείας Accenture είναι κάτοχος του τίτλου «Καλύτερη business woman της χρονιάς 2015-2016 στο Λονδίνο».
Και οι δύο αγαπούν την Σύμη και τη Ρόδο, αφού είναι οι τόποι καταγωγής τους.
Xoρηγός φιλοξενίας: Ξενοδοχείο Αls.
Χορηγοί: Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία, Λαρδόπουλος Ταμειακές Μηχανές.
Χορηγοί επικοινωνίας: περιοδικό «ΛΩΤΟΣ», ραδιόφωνο Notos News.