Έτσι μαγείρευε η γιαγιά της Ρόδου

Ραδίκια γιαχνί
για 6 μερίδες
• 2 κιλά ραδίκια άγρια
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
• αλάτι, πιπέρι.

 1. Πλένετε και καθαρίζετε τα ραδίκια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σιο λάδι τα κρεμμύδια, που τα έχετε περάσει από τον τρίφτη, και ρίχνετε μέσα τα χόρτα. Ανακατεύετε και σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε τα ραδίκια μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους.
2. Παρακολουθείτε τα υγρά και προσθέτετε λίγο νερό με προσοχή. Ρίχνετε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.                         
3. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, αφήνετε τα ραδίκια να μαγειρευτούν για να βράσουν στο ζουμί τους.
4.  Τα σερβίρετε με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί ή ως συνοδευτικά με κρέας ή ψάρι.

Τσουκνιδόπιτα
Υλικά για 6 μερίδες
Για τη γέμιση:
1 κιλό τσουκνίδες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• αλάτι για τη ζύμη.

Εκτέλεση
1. Καθαρίζειε σχολαστικά και βράζετε τις τσουκνίδες. Τις ανακαιτεύετε με τα υπόλοιιπα υλικά της γέμισης. Τα κρεμμύδια μπορείτε να τα έχετε σοτάρει προηγουμένως για να γλυκάνουν.  
2. Απλώνετε το ένα φύλλο ζύμης  σε ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες. Ρίχνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Κόβετε ό,τι περισσεύει και κεντάτε τις άκρες της πίτας με ένα πιρούνι για να φτιάξετε όμορφα σχέδια στο στεφάνι που σχηματίζετε.  
3.  Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία στον φούρνο για 50 λεπτά ως μία ώρα.