Κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση 20.000 ευρώ

Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε ερήμην χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 60χρονος επιχειρηματίας που κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού 20.000 ευρώ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και εκδικάστηκε χθες από το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δεν εμφανίστηκε ο 60χρονος. Ωστόσο η δίκη έγινε κανονικά και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην σε έξι χρόνια κάθειρξη.

Στη δίκη παρέστη ως πολιτική αγωγή ο κ. Γιώργος Φιλιππάκος. Ο 60χρονος είχε συλληφθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2015 στην Αθήνα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση αυτή.

Τρεις μέρες αργότερα συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Γιώργο Κυπραίο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.
Πιο συγκεκριμένα, ο 60χρονος διέθετε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο οποίο και διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 20.000 ευρώ. Ο 60χρονος προχώρησε σε ρύθμιση του ποσού αυτού, όμως στην συνέχεια ο ΟΠΑΠ του αφαίρεσε την άδεια με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον επιχείρηση ώστε να εισπράττει και να μπορεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του.

Σε ότι αφορά το ένταλμα σύλληψης ο 60χρονος είχε δηλώσει πως σε καμία περίπτωση δεν είχε ενημερωθεί για το ποινικό μέρος της υπόθεσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε έρθει από μόνος του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 60χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.