Δήμαρχος Ρόδου για την πολιτιστική πρωτεύουσα: «Εμείς στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις»

Δήμαρχος Ρόδου για την πολιτιστική πρωτεύουσα: «Εμείς στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις»

Δήμαρχος Ρόδου για την πολιτιστική πρωτεύουσα: «Εμείς στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Της προσπάθειας που έγινε, όλο το προηγούμενο διάστημα για να πάρει η Ρόδος τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ) για το 2021, για τον οποίο τελικά επελέγη η πόλη της Ελευσίνας, υπεραμύνθηκε χθες, από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, λέγοντας με νόημα ότι «εμείς στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις»!

Ο Χατζηδιάκος, πριν ξεκινήσει την κεντρική του ομιλία στο συνέδριο, θέλησε να κάνει μία μικρή αναφορά στην υποψηφιότητα της Ρόδου και όλων των νησιών μας, όπως είπε, για την ΠΠΕ το 2021.
Καταρχήν, λοιπόν, θέλησε να ευχαριστήσει όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και το περιφερειακό συμβούλιο, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τους φορείς και τους συλλόγους «και όλους τους συμπολίτες μας που πίστεψαν σε αυτό το ταξίδι , “το Ταξίδι στο Φως”.

Ξεχωριστά συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου και όλη την ομάδα εργασίας «που δούλεψαν σκληρά – μερόνυχτα για να συγκροτήσουν τον φάκελο της υποψηφιότητας».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος της Ρόδου συνεχάρη την πόλη της Ελευσίνας και τις άλλες 13 πόλεις «που μέσα στην οικονομική κρίση, πίστεψαν ότι ο πολιτισμός είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάταση της κοινωνίας μας». Και είπε, στη συνέχεια:

«Δεν θέλω από αυτό το βήμα να εκφράσω παράπονα όπως οι φίλοι μας της Καλαμάτας, που δήλωσαν ότι για μια ακόμη φορά το κράτος του λεκανοπεδίου της Αττικής, κατίσχυσε της Περιφέρειας, όμως ήταν μια χρυσή ευκαιρία, μέσα από την υποψηφιότητα της Ρόδου και των νησιών , να αναδειχθεί επιτέλους ο νησιώτικος χώρος πανευρωπαϊκά».
Κατέληξε, ωστόσο, λέγοντας με νόημα ο κ. Χατζηδιάκος:

«Εμείς στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις που τις αντλήσαμε από την αστείρευτη δύναμη της τοπικής κοινωνίας. Μπορεί να μην είχαμε τους χορηγούς που ευχαρίστησε ονομαστικά ο συνάδελφος δήμαρχος της Καλαμάτας, οι οποίοι συνεισέφεραν άνω του 60% στα έξοδα της υποψηφιότητας τους, όμως δεσμευθήκαμε-και ζητώ και την δέσμευση όλων των συναδέλφων-να υλοποιήσουμε την πρόταση μας και πάλι με τις δικές μας δυνάμεις. Γιατί για όλους εμάς τους νησιώτες: η Ρόδος και τα νησιά στην καρδιά μας παραμένουν ο Ειρηνικός Φάρος Πολιτισμού, η Γέφυρα Ανατολής και Δύσης, Βορά και Νότου, η αληθινή και μοναδική Πρωτεύουσα της Μεσογείου».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου