Κλειστές θα είναι σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

Κλειστές θα είναι σήμερα  οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

Κλειστές θα είναι σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 371 ΦΟΡΕΣ

Για τις δραματικές ελλείψεις στη στελέχωση που υπάρχουν σε όλα τα νησιά

Αναστέλλεται σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, η λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε όλα τα νησιά, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε πρόσφατα το περιφερειακό συμβούλιο, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τις δραματικές ελλείψεις που έχει ο Οργανισμός σε προσωπικό και παρά την πρόσφατη εξαγγελία για προσλήψεις.

Σε δηλώσεις του χθες, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι, ουσιαστικά, η εξαγγελία έγινε και χθες, ότι έχει κλείσει και ο αριθμός των προσλήψεων, σήμερα είναι σε αναστολή η λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όλα τα νησιά.

Πάντως, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα και είπε συγκεκριμένα: «Γιατί, εμείς, ξέρετε, οφείλουμε πάντα να το κάνουμε αυτό: Άλλο είναι η κινητοποίηση και ο συμβολισμός της, και άρα ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε, αλλά δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να βασανίσουμε το κοινό το οποίο είτε έχει τυχόν ταξιδέψει από άλλο νησί για μία υπόθεσή του ή αύριο λήγει κάποια προθεσμία».

Ο Περιφερειάρχης ήταν σαφέστατος ενημερώνοντας ότι, σ’ αυτές τις δύο περιπτώσεις, οι συναλλασσόμενοι θα εξυπηρετηθούν.

Εκτός από το σημερινό κλείσιμο της Περιφέρειας, στο προσεχές διάστημα, αναμένεται να υπάρξει και κάποια άλλη συμβολική κίνηση. Όπως εξήγησε ο κ. Χατζημάρκος, μετά την εξαγγελία των προσλήψεων, περιμένει και το σχετικό έγγραφο για την ανακοίνωση από μέρα σε μέρα, οπότε θα γίνει και το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο προγραμματίζεται μέσα στις επόμενες δέκα-δώδεκα ημέρες, και εκεί θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Ερωτηθείς, πάντως, αν τον ικανοποιεί ο αριθμός των προσλήψεων, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι έστειλε στην Αθήνα όλα τα κενά που έχει ο Οργανισμός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, στη χώρα μας, κανένας Οργανισμός δεν λειτουργεί σήμερα συμπληρωμένος στο σύνολό του. Επίσης, με δεδομένο ότι προσλήψεις στην Περιφέρεια έχουν να γίνουν ενδεχομένως εδώ και είκοσι χρόνια, δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι ικανοποιημένος με έναν μεγάλο αριθμό. Τώρα, το ποιος είναι ο μεγάλος αριθμός, μόλις έρθει το χαρτί από το Υπουργείο θα το δούμε. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να έχει επαφή με το Υπουργείο, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα έχει και την πρώτη του συνάντηση με το νέο Υπουργό Εσωτερικών και για όλες τις εξελίξεις αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση στην επικείμενη συνεδρίαση του π.σ.

Για τα υδατοδρόμια, τέλος, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, την ημέρα που έγινε ο ανασχηματισμός, περίμενε την υπογραφή από τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα. Το είπε και στο νέο Υφυπουργό, τον συμπατριώτη μας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, και στο νέο Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την παρουσία του εδώ τις προηγούμενες ημέρες (σ.σ. για το συνέδριο της ΠΕΔ) με τον οποίο, μάλιστα, έκανε και μία ευρύτερη συζήτηση για διάφορα άλλα θέματα και μόλις τους το επιτρέψει το πρόγραμμά τους θα έχουν μία πρώτη συνάντηση.

Πάντως, ανέφερε ότι για τα υδατοδρόμια υποτίθεται ότι το χαρτί είναι στο γραφείο του Υπουργού και ότι είναι όλα έτοιμα από τον κ. Δρίτσα, οπότε μπορεί να το έχει και μέσα στις επόμενες ημέρες. «Δεν έχω αγωνία, πιστεύω ότι θα πάει καλά», κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Η ανακοίνωση
Για τη σημερινή κινητοποίηση εκδόθηκε χθες σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια με θέμα «αναστέλλεται την Τρίτη η λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της», στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Παρά το γεγονός ότι, το περασμένο Σάββατο, στην εναρκτήρια τελετή του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τέως Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής εξήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε χθες, Δευτέρα, την απόφαση αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.

Ο Περιφερειάρχης, προχώρησε στην εκτέλεση της, από 14ης Οκτωβρίου 2016, απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα «Τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», δεδομένου του ότι με τον σημερινό αριθμό εργαζομένων, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν δύνανται να ανταποκριθούν ικανοποιητικά και με επάρκεια στις λειτουργίες που προβλέπονται εκ του καταστατικού τους ρόλου.

Τα κενά που έχουν καταγραφεί ανέρχονται στον αριθμό των 250 υπαλλήλων και οι αλλεπάλληλες επαφές του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, είχαν στόχο την κάλυψη του κατά το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού κενών θέσεων εργαζομένων.

Παράλληλα, στις επαφές του ο κ. Χατζημάρκος είχε θέσει μετ' επιτάσεως και την ανάγκη στελέχωσης των δήμων του Νοτίου Αιγαίου και κυρίως των μικρότερων νησιών, η υποστελέχωση των οποίων έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς η υλοποίηση ενός σημαντικού μέρους από το έργο της Περιφέρειας, περνά μέσα από τους δήμους.

Διαβάστε ακόμη

Σε 160 ανέρχονται μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection